Adventska duhovna obnova

U užurbanoj predbožićnoj atmosferi uličnog i trgovačkog blještavila u javnosti se malo govori o duhovnoj dimenziji priprave za Božić. Malo tko u medijima svraća pozornost da se kroz različite oblike pobožnosti vjernici pripremaju početkom crkvene godine u predbožićno vrijeme za Kristov dolazak.

U župi sv. Jelene Križarice, Zabok održati će se  adventska duhovna obnova pod nazivom „Hodimo u novosti života“ kao priprava za proslavu blagdana Božića od 28 do 30 studenoga s početkom u 18.00 sati.

U četvrtak 28. studenog obnovu će predvoditi fra. Vlado Mustač, župnik u Đurmancu koji će u svojoj homiliji vjernicima približiti došašće, kao vrijeme kroz crkvenu godinu u koju upravo ulazimo.

U petak 29. studenoga obnovu će predvoditi vlč. Željko Horvat, župnik u Bedekovčini koji će progovoriti o temi obitelji i obiteljskog života.

U subotu 30. studenoga obnovu će predvoditi vlč. Ivan Dužaić, župnik u Velikom Trgovišću koji će obraditi temu o sakramentima te koju ulogu imaju sakramenti u životu svakoga vjernika koji živi svoje kršćansko uvjerenje.

A kao vrhunac i kruna ulaska u novo crkveno vrijeme tj. vrijeme došašća na poziv župnika Marijana Culjaka već tradicionalno prvu misu zornicu 01. studenoga predslaviti će mons. Valentin Pozaić, pomoćni biskup zagrebački s početkom u 06.00 sati.

Iskoristimo te milosne dane i duhovno se obogatimo. Ne budimo samo pasivni promatrači  koji će stajati postrani već djelujmo i riječima i djelima te pozivajmo sve poznanike, prijatelju, susjede i župljane da se odazovu ovoj obnovi kako bi se svi zajedno što bolje pripravili za nadolazeće blagdanske dane.

Darko Fiket,   župni suradnik i suradnik  Tiskovnog ureda Zagrebačke Nadbiskupije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)