O udruzi

Osnovana udruga „sv. Marta “ Zabok  u župi sv. Jelene Križarice

Avantura oživljavanja prošlosti

 Jedan od načina na koji je moguće prošlost i tradiciju svog zavičaja ne samo čuvati u teoriji, već i obnavljati u praksi, pokazuju članice Udruge „sv. Marta“ koja je osnovana na inicijativu zabočkog župnika vlč. Marijana Culjaka .

 Podsjetivši se starih običaja, članice Udruge za početak izrađivale su papirnato cvijeće. Osim toga svoje djelovanje nastojat će njegovati i dalje u kojoj će nastajati ručni radovi različitim tehnikama (vezenje, štrikanje,slikanje i izradom advenskih vijenaca, jaslica i mnogim drugim sličnim stvarima) vezanim za našu bogatu zagorsku tradiciju.

Svoj prvi anganžman iskazale su vrijednim rukama za misu zahvalnicu, svatka na svoj način, pletenjem vijenaca, izradom rožica od krep papira, pomoći oko uređenja crkve itd…

 Sve članice su složno u glas rekle da im je ovo prije svega način da se druže zajedno te korisno i ugodno provedu  svoje slobodno vrijeme.

 Pozivaju sve ljude dobre volje da im se pridruže svake srijede u dvorani župnog ureda u večernjim satima nakon svete mise.