Zbor mladih

DJELOVANJE MLADIH 1996. – 1999.-a godina

U jesen 1996. novopristigli kapelan Mario Migles želio je okupiti mlade u župi i to mu je uspjelo osnivanjem pjevačkog zbora koji je tada brojio oko 30-a mladića i djevojaka. Redovito su pjevali na večernjim misama, sudjelovali u kulturnim manifestacijama Zaboka, zajedno su posjećivali Zavod za djecu s poteškoćama u razvoju u Bistri te tradicionalno održavali božićne koncerte karakteristične po modernim vokalno-instrumentalnim obradama pučkih božićnih pjesama. Voditelj Ivan Miškulin smatra da zbor nije bio samo zbor već da su mladi uz sudjelovanje u životu župe željeli tada biti svjedoci Radosne vijesti, ne samo kroz pjesmu već kroz čitav svoj život. Stoga ne čudi što i nije nikada bilo audicije za nove članove već su vrata svima bila otvorena. Zbor u tom sastavu uglavnom je preferirao pjevanje uz pratnju klavijatura i ritam gitara uz solo violinu i saksofon. Stoga i nije čudno, kako kažu, da se i dan danas rado sjećaju kako je – kada je župnik želio mirno spavati, a proba se otegnula do kasnijih sati, njegov krevet je (iznad župne dvorane) veselo poskakivao u ritmu glazbe. Druženje se nastavilo i izvan župe, koje je i do današnjih dana još uvijek aktualno. Redovito se prisjećamo zajedničkih izleta, neformalnih druženja, rođendana, imendana, proslava Božića, Novih Godina, Uskrsa i sličnih župnih događanja i zbivanja. To je bogatstvo koje se može doživjeti samo u župi.

Mario

DJELOVANJE MLADIH U ŽUPI U NOVIJE VRIJEME

2000- 2008

Iako ne mnogobrojna, skupina mladih u našoj župi je stalna i trudi se za što ljepši i bogatiji život župe, koliko može. U novu godinu krenuli su s brojčano osiromašenom, ali željom i kvalitetom bogatom pjevačkom skupinom koju čini 5 članova, tako da su se nazivali kvintetom. Njega čine: Ana Mikulec, Martina Rubil, Marija Sente, Neven Miškulin i Zdenko Ded. Grupa se sastajala jednom tjedno u župnoj dvorani i marljivo uvježbava pjesme za slavljenje euharistije, ali i poneku pjesmu za druženje. Redovito su sudjelovali na nedjeljnoj župnoj misi u 11 sati, te na različitim župnim svečanostima i slavljima, hvaleći Krista pjesmom. Rado se i danas odazivaju na druženja i nastupe u drugim župama, razmjenjujući tako pjevačka iskustva s ostalim mladim ljudima. Župnik im je velikodušno povjerio prostor gdje su vježbali i okupljali se, te ih je redovito podupirao u njihovom nastojanju i savjetovao ih je. Suradnja je bila dobra i na tome su mu zahvalni, jer bez njegovog „zelenog svjetla“ ništa ne bi bilo moguće ostvariti. Osim pjevanjem, skupina djevojaka i mladića svake nedjelje, ponekad i češće, su sudjelovali u svečanosti euharistije čitanjem Svetog pisma.

mladi

NOVI ŽUPNI ZBOR

Ovom prilikom pozivamo sve mlade iz župe da se usude i odvaže pokloniti Kristu malo svog vremena i uključe se na bilo koji način u život naše zajednice, posebice kroz pjesmu i druženje. Zadovoljstva neće nedostajati, a svima će nam biti ljepše ako nas bude više spremnih za predivan život uz Boga. Samo se odvažite i javite se ili župniku Marijanu ili voditeljicama Tei Cujzek i Mariji Sente .