Biskup Pozaić predvodio misu zornicu

Mise Zornice Došašća snažan su poziv i zanosna jutarnja prigoda da obnovimo naš osobni molitveni susret s Isusom i njegovom Majkom  Marijom, i sa dragim šutljivim Josipom.

Župljani župe sv. Jelene Križarice u Zaboku za hod u liturgijsko vrijeme došašća pripremali se se duhovnom obnovom pod nazivom „Hodimo u novost života“. Kroz tri dana svećenici iz Dekanata fra Vlado Mustač, vlč. Željko Horvat i vlč. Ivan Dužaić predvodili su misna slavlja vjernicima približavajući ove teme: došašće, obitelj i njezine vrijednosti  te sakramente.

Prvu misu zornicu predvodio je zagrebački pomoćni biskup Valentin Pozaić uz domaćeg župnika Marijana Culjaka. Ovom svetom Misom Zornicom započinjemo posebno drago vrijeme liturgijske godine, vrijeme došašća – koje će nas ispunjati i nositi velikom nadom, i donijeti radost Božića.

Revna jutra zornice koja tako brižno pazimo i volimo, i na njih hrlimo, preslik su one revnosti mlađahne djevojke Marije: kad je čula Božje izabranje i ponudu da bude Majka Spasitelja, i kad ju je prihvatila, prvo što je učinila: pohitjela je žurno, s tom radosnom viješću, u pohode svojoj rođakinji Elizabeti.  Svetu radost, koju je primila od Boga, nije zadržala za sebe već ju je rado prenijela drugima – koji su se također znali radovati nad darovima Božjim. Bila je Marija prva misionarka radosti za ljudska srca dobre volje poručuje biskup Pozaić okupljenim vjernicima.

U radosti evanđelja slavimo Isusov dolazak u dom Marije i Josipa, u naš dom – otvaramo mu svoje srce svakog dana; očekujemo njegov slavni pobjednički dolazak, kao našeg brata i Gospodina sve povijesti i sve vječnosti. To će biti susret neizrecive nagrade i radosti. Isus želi da tu radost već i danas živimo – zaključuje svoju homiliju.

Od srca zahvaljujemo udruzi „sv. Marta“, vrijednim rukama naših župljanki i župljana koji su svojim radom, zalaganjem i idejom izradili adventski vijenac koji krasi unutrašnjost svetišta, kao i onaj vani ispred ulaza u našu župnu crkvu.

Mise zornice u zabočkoj župi u velikom broju pohode vjernici svih uzrasta, od djece do starih, a mnogi radnici tom misom započinju svoj radni dan kroz tjedan.

Darko Fiket,   župni suradnik i suradnik  Tiskovnog ureda Zagrebačke Nadbiskupije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)