Upalili smo treću adventsku svijeću

U predvečerje treće nedjelje došašća u subotu 14. prosinca župljani župe su se okupili  u crkvi kako bi prigodno zapalili drugu svijeću na adventskom vijencu. Uz pjevanje adventskih pjesama, čitanje Božje riječi i molitve vjernika upaljena je druga svijeća. Obred paljenja svijeće vodio je župnik Marijan Culjak.

Paleći treću adventsku svijeću molili smo za naše obitelji sa Marijom, našom nebeskom Majkom. Molimo te Marijo, posebno kroz ovo vrijeme došašća za sva srca koja su u tami i očaju. Prikazujemo ti sve obitelji. Pohodi ih kao što si pohodila svoju rođakinju svetu Elizabetu. Neka se i njihova srca obraduju kao što se obradovala sveta Elizabeta i od radosti uskliknula: Otkuda mi to da mi dođe Majka Gospodina mojega. Neka se po tvom zagovoru dogodi i naše duhovno rođenje i preporođenje kojega trebamo i za kojim čeznemo – molili smo svi zajedno te zapalili tri svijeće.

Hvala našim firmanicima koje su se ovu večer aktivno uključili u sudjelovanje čitanjem, animiranjem i paljenjem svijeća na adventskom vijencu.

Još nam je preostala jedna subota kada ćemo se okupiti u crkvi u 18.00 sati kako bi kroz molitvu i pjesmu pripravili svoja srca i duše za blagdane koji su pred nama.

Darko Fiket,    župni suradnik i suradnik  Tiskovnog ureda Zagrebačke Nadbiskupije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)