Advent na periferiji: Udruga Job

Projektom „Advent na periferiji“ Zagrebačka nadbiskupija želi vam predstaviti jedan dio svojih karitativnih aktivnosti u kojima naša mjesna Crkva već godinama izlazi na egzistencijalne periferije.

Papa nas podsjeća da je potrebno „izaći“ iz naših okvira i „poći“ prema svima, osobito prema periferijama, onim materijalnim i duhovnim. Premda je, kako kaže Sveti Otac u svojoj Poruci za 1. svjetski dan siromaha, u suvremenom svijetu teško jasno definirati siromaštvo, ono nas na bezbroj načina svakodnevno proziva, u tisućama lica obilježenih patnjom, isključenošću, zlostavljanjima, izvanrednim zdravstvenim situacijama i nezaposlenošću…

Naša je dužnost, na koju nas je pozvao i zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u svojem pismu uz Svjetski dan siromaha, uočiti one koji oskudijevaju, a ništa ne traže, već samozatajno nose križ svojeg siromaštva.

Udruga Job

Humanitarna neprofitna udruga za osmišljavanje života osobama s invaliditetom JOB nastala je na blagdan Srca Isusova i Marijina 1999. godine na inicijativu vlč. Dragutina Goričanca.

Okuplja osobe sa i bez invaliditeta bez obzira na spol, dob, vjeroispovijest i ostale razlike.  

Udruga već više od 15 godina organizira hodočašća za osobe s invaliditetom diljem Europe, a za sada broji 1700 članova iz Hrvatske, Slovenije i Francuske.

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije