Caritasova akcija prigodom svetkovine Svih svetih za projekt izgradnje objekta za privremeni smještaj mladih

Prigodom svetkovine Svih svetih, Caritas Zagrebačke nadbiskupije i ove godine nastavlja s akcijom Kad činiš dobro, čini dvostruko dobro, kojom želi potaknuti vjernike da kupnjom svijeća za grobove svojih najmilijih učine i djelo milosrđa za žive.

Zahvaljujući dobrovoljnim prilozima, tijekom proteklih smo godina osigurali police osiguranja života u vrijednosti od milijun kuna za 22 djece i mladih smještenih u Caritasovim domovima.

Sa željom da im pružimo još veću podršku i sigurnost, pokrenuli smo projekt izgradnje objekta za privremeni smještaj mladih koji nakon punoljetnosti moraju napustiti dom, kao i za siromašne studente. Projekt bi trebao mladima pružiti privremeni smještaj tijekom prelaska iz domskog u samostalni život. Kapacitet doma je trideset i jedno mjesto.

 

»Jesmo li bili kadri pobijediti neznanje u kojemu žive milijuni ljudi,
osobito djece koja su lišena sredstava, nužnih za oslobođenje od okova siromaštva?
U svakome od tih najmanjih prisutan je sam Krist«.
(Lice Milosrđa, br. 15)

 

Pozivamo Vas da dobrovoljnim prilogom ili kupnjom svijeća podržite ovaj Caritasov projekt te budete kamenčić u mozaiku izgradnje privremenog skloništa za mlade koji kucaju na vrata naše dobrote i milosrđa.

Svijeće se mogu nabaviti u Caritasu, na adresi Vlaška 36, Zagreb, te u župama Zagrebačke nadbiskupije, posebno u župama Katedralnog i Remetsko-sesvetskog arhiđakonata.

Od 29. listopada do 2. studenoga 2016. godine svijeće se mogu kupiti i na Caritasovim štandovima ispred groblja Mirogoj i Miroševac, na Trgu bana J. Jelačića te ispred Katedrale.

Osim kupnjom svijeća sugrađani se u akciju mogu uključiti i uplatom dobrovoljnog priloga na bla-gajni Caritasa (Vlaška 36) ili na račun Caritasa Zagrebačke nadbiskupije:

Uplate iz Hrvatske: Privredna banka Zagreb: IBAN HR14 2340 0091 1103 4316 6
Uplate iz inozemstva: SWIFT PBZG HR2X, IBAN HR14 2340 0091 1103 4316 6
Poziv na broj: 07015
Opis plaćanja: Dobrovoljni prilog za izgradnju objekta za mlade

Mogućnost online uplate preko www.czn.hr/donacije-online

Hvala Vam na suosjećanju i velikodušnosti i neka Milosrdni Otac nagradi Vašu darežljivost!