Caritasova „Maslinova grančica nade“

Caritas Zagrebačke nadbiskupije, uz suglasnost Nadbiskupskog duhovnog stola, i ove je godine organizirao korizmene pothvate »Srcem se najviše daje« i »Maslinova grančica nade«, kojima je želio potaknuti vjernike na solidarnost i brigu za potrebne.

160314 pothvatMGN plakat v3ze w

13.165 korizmenih kutijica s prigodnim tekstovima i motivima Jubileja milosrđa preuzele su 31 župa Zagrebačke nadbiskupije i 7 hrvatskih katoličkih misija u Njemačkoj, dok je 55 župa naručilo više od 83.000 maslinovih grančica koje će volonteri župnih caritasa dijeliti vjernicima na Nedjelju Muke Gospodnje 20. ožujka ove godine.

Ukoliko bi još neka župa željela preuzeti maslinove grančice, osoba za kontakt oko dogovora i preuzimanja je gosp. Robert Futač, voditelj Službe za župne caritase (098/408 976; rfutac@czn.hr).

Maslinove grančice Caritas je pribavio zahvaljujući dobroti 14 župa i 3 bratovštine s otoka Hvara, kao i župama iz Tučepa, Baške Vode i Karlobaga te zajednice Cenacolo iz Biograda.

Prikupljeni iznos od oba pothvata podijelit će se na dva jednaka dijela od kojih će jedan ostati za potrebe korisnika župnog Caritasa, a drugi je namijenjen za korisnike Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

Prikupljenim sredstvima iz prošlogodišnjih korizmenih pothvata naš je Caritas nabavio drva za ogrjev kojima je u suradnji s 42 župe pomogao 141 socijalno ranjivu obitelj na način da je svaka obitelj na kućnu adresu dobila po 3 m3 drva.

Zvonko Erceg, tajnik