Došašće u župi Zabok u znaku molitve za Sinodu

I ove godine župljani župe sv. Jelene Križarice iz Zaboka kroz Došašće će se pripremati za svetkovinu Božića svakodnevnim misama – Zornicama, moleći na određenu nakanu. Ove godine, glavna molitvena nakana je za blagoslov sinodskih zasjedanja i rad Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije kako bi ona bila nov poticaj obnovi mjesne Crkve, kao i naš odgovor na poticaje Duha Svetoga.

Kao i dosadašnjih godina, tiskane su i prigodne sličice s poticajnim mislima za svaki dan Došašća, a koje će se dijeliti onima koji će sudjelovati na Zornicama.

adventske-slicice-001

Također, svake subote pred nedjelju Došašća, u župnoj crkvi će se održavati molitveni susreti za Crkvu, obitelji i domovinu i paljenje adventske svijeće.

Osim molitvenih i liturgijskih slavlja, župljani župe Zabok pozvani su uključiti se i u karitativan rad u župi konkretnim djelima milosrđa te i na taj način posvjedočiti svoju opredijeljenost za poruku Mladoga Kralja, ali i odgovoriti na poziv Svetog Oca pape Franje da Jubilej milosrđa nastavi živjeti i dalje u našim vjerničkim životima. U tom smislu, Caritas župe Zabok i ove će godine u suradnji s trgovinama na području župe provoditi akciju skupljanja hrane i potrepština za najpotrebnije na način da će kroz cijelo vrijeme Došašća, svi koji žele, moći kupiti određeni proizvod te ga ostaviti u za to predviđenim košarama u trgovinama.

Darko Fiket
župni medijski suradnik