Drugo zasjedanje Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije

Drugo zasjedanje Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije održat će se u petak i u subotu, 24. i 25. veljače 2017. godine u dvorani Vijenac Nadbiskupijskog pastoralnog instituta (Kaptol 29a) u Zagrebu.

„Crkva zagrebačka u slavljenju Kristova otajstva“ tema je drugog zasjedanja, a članovi Sinode raspravljat će o nedjeljnoj euharistiji, sakramentima, blagoslovima i pučkim pobožnostima, kršćanskim sprovodima, liturgijskim službama te o liturgijskoj glazbi i arhitekturi.
 

Prvi dio zasjedanja u petak, 24. veljače počinje u 16 sati i otvoren je za novinare. Televizijski snimatelji i novinari radijskih kuća moći će snimiti početak zasjedanja i uvodne pozdrave zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, predsjednika HBK-a mons. Želimira Puljića i pozdrave gostiju.

Zbog velikog broja sudionika Sinode, fotografiranje zasjedanja u dvorani bit će omogućeno samo službenom fotografu Sinode, a ostali fotografi moći će preuzeti fotografije na mrežnoj stranici Zagrebačke nadbiskupije, koje će biti dostupne tijekom dana.

Mole se novinari koji žele pratiti početak zasjedanja, da dođu u 15 sati u Nadbiskupijski pastoralni institut.
 
Drugo zasjedanje Sinode završit će u subotu, 25. veljače u 17 sati.
 
   Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije