Duhovni program za proslavu blagdana sv. Jelene Križarice

BLIŽI NAM SE PROSLAVA ŽUPNE ZAŠTITNICE pa Vas molimo da se uključite aktivno svojim dolaskom na duhovnu obnovu i sve programe u tim danima, osobito u nedjelju kad nam dolazi uzoriti kardinal Josip Bozanić. U nedjelju iza mise, na prostoru trga ispred crkve, želimo upriličiti druženje uz kolače i osvježavajuća pića za sve nazočne, pa Vas pozivamo da se uključite i pripomognete svojim prilogom u tom slavlju te da poslije ostanete na druženju. Proslava je  to cijele župne zajednice.

U sklopu proslave dana župe sv. Jelene Križarice i grada Zaboka održati će se trodnevna duhovna obnova.

DUHOVNI PROGRAM ZA BLAGDAN SVETE JELENE KRIŽARICE

ČETVRTAK 19.05.2016.

Prvi dan trodnevnice uoči blagdana svete Jelene Križarice održat će se u četvrtak 19. svibnja u istoimenoj župi u Zaboku.

U 18.00 sati uslijedit će klanjanje pred Presvetim, a zatim euharistijsko slavlje koje će predvoditi p. Zvonko Vlah.

PETAK 20.05.2016.

Drugi dan trodnevnice uoči blagdana svete Jelene Križarice održat će se u petak 20. svibnja u istoimenoj župi u Zaboku.

U jutarnjim satima uslijedit će posjet zabočkim osnovnoškolcima 7. i 8. razreda te prigodno predavanje o godini Božanskoga milosrđa i opasnosti ovisnosti.

U 18.30 sati biti će pobožnost Puta svjetla a zatim euharistijsko slavlje koje će predvoditi p. Zvonko Vlah s nakanom za sve naše obitelji a osobito za bračne parove koje ove godine proslavljaju svoje obljetnice.

SUBOTA 21.05.2016.

Treći dan trodnevnice uoči blagdana svete Jelene Križarice održat će se u subotu 21. svibnja u istoimenoj župi u Zaboku.

U 9.00 sati  održati će se susret s članovima župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća, župnog Caritasa, biblijsko-molitvene zajednice sv. Jelene Križarice i pjevačkim zborovima. U 11.00 sati slijedi susret za svu školsku djecu nižih razreda (od 1. do 6. razreda) i njihove roditelje.

U 18.30 sati biti će svibanjska pobožnost a zatim euharistijsko slavlje koje će predvoditi p. Zvonko Vlah.

Nakon mise uslijedit će procesija u kojoj će sudjelovati kuburaši, vatrogasci, policija, limena glazba i razne udruge. Grad Zabok će tada već po tradiciji počastiti sve vjernike i građane prigodnim domjenkom na čemu im zahvaljujemo.

Plakat sveta Jelena program 2016

NEDJELJA 22.05.2016.

 

Na sam blagdan svete Jelene Križarice u župi mise su po rasporedu u 7.30  i 10.00 sati.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodit će euharistijsko slavlje u Župi svete Jelene Križarice u Zaboku s početkom u 10.00 sati.

Tom prigodom na poziv zabočkog župnika Marijana Culjaka svoje će bračne zavjete obnoviti 27-am bračnih parova koji proslavljaju svoje obljetnice.

Tog dana moguće je zadobiti i potpuni oprost od vremeniti kazni u ovoj godini Božanskoga milosrđa. Tada moramo pobožno sudjelovati na misnom slavlju, biti u stanju milosti (ispovjediti se ukoliko je to potrebito), pričestiti se te izmoliti molitve na nakanu Svetog Oca (Apostolsko vjerovanje, Oče naš, Zdravo Marijo i Slava Ocu) i sve to NAMIJENITI ZA SEBE (SAMO JEDAMPUT)  ILI ODREĐENU OSOBU (pokojnu ili živu).

U subotu i na sam dan svete Jelene, dakle u nedjelju na trgu ispred crkve udruga “SVETA MARTA” zajedno sa svojim gostima imati će izložbe ručnih radova i različitih rukotvorina iz svojih programa.  Izložba će biti otvorena za sve građane tijekom cijeloga dana.

Također nakon mise prigodan program na trgu izvesti će članovi ANSAMBLA ZABOK (KUD-a Zabok).

Pripremio:   Darko Fiket, župni suradnik i suradnik Tiskovnog ureda zagrebačke nadbiskupije