Press "Enter" to skip to content

Duhovni program za proslavu blagdana sv. Jelene Križarice

BLIŽI NAM SE PROSLAVA ŽUPNE ZAŠTITNICE pa Vas molimo da se uključite aktivno svojim dolaskom na duhovnu obnovu i sve programe u tim danima, osobito u nedjelju kad nam dolazi uzoriti kardinal Josip Bozanić. U nedjelju iza mise, na prostoru trga ispred crkve, želimo upriličiti druženje uz kolače i osvježavajuća pića za sve nazočne, pa Vas pozivamo da se uključite i pripomognete svojim prilogom u tom slavlju te da poslije ostanete na druženju. Proslava je  to cijele župne zajednice.

U sklopu proslave dana župe sv. Jelene Križarice i grada Zaboka održati će se trodnevna duhovna obnova.

DUHOVNI PROGRAM ZA BLAGDAN SVETE JELENE KRIŽARICE

ČETVRTAK 19.05.2016.

Prvi dan trodnevnice uoči blagdana svete Jelene Križarice održat će se u četvrtak 19. svibnja u istoimenoj župi u Zaboku.

U 18.00 sati uslijedit će klanjanje pred Presvetim, a zatim euharistijsko slavlje koje će predvoditi p. Zvonko Vlah.

PETAK 20.05.2016.

Drugi dan trodnevnice uoči blagdana svete Jelene Križarice održat će se u petak 20. svibnja u istoimenoj župi u Zaboku.

U jutarnjim satima uslijedit će posjet zabočkim osnovnoškolcima 7. i 8. razreda te prigodno predavanje o godini Božanskoga milosrđa i opasnosti ovisnosti.

U 18.30 sati biti će pobožnost Puta svjetla a zatim euharistijsko slavlje koje će predvoditi p. Zvonko Vlah s nakanom za sve naše obitelji a osobito za bračne parove koje ove godine proslavljaju svoje obljetnice.

SUBOTA 21.05.2016.

Treći dan trodnevnice uoči blagdana svete Jelene Križarice održat će se u subotu 21. svibnja u istoimenoj župi u Zaboku.

U 9.00 sati  održati će se susret s članovima župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća, župnog Caritasa, biblijsko-molitvene zajednice sv. Jelene Križarice i pjevačkim zborovima. U 11.00 sati slijedi susret za svu školsku djecu nižih razreda (od 1. do 6. razreda) i njihove roditelje.

U 18.30 sati biti će svibanjska pobožnost a zatim euharistijsko slavlje koje će predvoditi p. Zvonko Vlah.

Nakon mise uslijedit će procesija u kojoj će sudjelovati kuburaši, vatrogasci, policija, limena glazba i razne udruge. Grad Zabok će tada već po tradiciji počastiti sve vjernike i građane prigodnim domjenkom na čemu im zahvaljujemo.

Plakat sveta Jelena program 2016

NEDJELJA 22.05.2016.

 

Na sam blagdan svete Jelene Križarice u župi mise su po rasporedu u 7.30  i 10.00 sati.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodit će euharistijsko slavlje u Župi svete Jelene Križarice u Zaboku s početkom u 10.00 sati.

Tom prigodom na poziv zabočkog župnika Marijana Culjaka svoje će bračne zavjete obnoviti 27-am bračnih parova koji proslavljaju svoje obljetnice.

Tog dana moguće je zadobiti i potpuni oprost od vremeniti kazni u ovoj godini Božanskoga milosrđa. Tada moramo pobožno sudjelovati na misnom slavlju, biti u stanju milosti (ispovjediti se ukoliko je to potrebito), pričestiti se te izmoliti molitve na nakanu Svetog Oca (Apostolsko vjerovanje, Oče naš, Zdravo Marijo i Slava Ocu) i sve to NAMIJENITI ZA SEBE (SAMO JEDAMPUT)  ILI ODREĐENU OSOBU (pokojnu ili živu).

U subotu i na sam dan svete Jelene, dakle u nedjelju na trgu ispred crkve udruga “SVETA MARTA” zajedno sa svojim gostima imati će izložbe ručnih radova i različitih rukotvorina iz svojih programa.  Izložba će biti otvorena za sve građane tijekom cijeloga dana.

Također nakon mise prigodan program na trgu izvesti će članovi ANSAMBLA ZABOK (KUD-a Zabok).

Pripremio:   Darko Fiket, župni suradnik i suradnik Tiskovnog ureda zagrebačke nadbiskupije