Hodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije Majci Božjoj Bistričkoj

Hodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici, kao i 289. zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba, ove će se godine održati u subotu i nedjelju, 12. i 13. rujna, pod geslom: ,,O, pomozi palom svijetu koji želi ozdravljenje”.

Prošlih je godina subota na poseban način bila posvećena upravo mladima koji su uz zajednički hod i prigodni program u Mariji Bistrici svjedočili radost i vedrinu vjere.

Upravo u novonastalim okolnostima širenja pandemije koronavirusa, radost i vedrina, spontanost i nada dolaze posebno do izražaja i postaju sve potrebniji.

Stoga će ovogodišnje hodočašće biti nešto drugačije nego prethodnih godina te neće biti organiziranog hodočasničkog vlaka za prijevoz mladih, kako je to bilo prijašnjih godina, kao ni organiziranog smještaja u školi i u šatoru u Mariji Bistrici. Ove se godine mladi mogu priključiti hodočasnicima pješacima koji u subotu kreću s tri lokacije iz Zagreba prema Mariji Bistrici:
– od katedrale preko Sljemena – blagoslov hodočasnika ispred katedrale u 5 sati, sv. misa u sljemenskoj kapeli u 9 sati (mons. lvan Šaško)
– iz Čučerja preko Laza – sv. misa u Čučerju u 10.30 sati (mons. Mijo Gorski)
– od Sesveta preko Laza – sv. misa u Sesvetama u 9 sati.

Po dolasku u Mariju Bistricu na prostoru „Crkve na otvorenom bl. Alojzija Stepinca” održat će se prigodna kateheza i pokorničko bogoslužje uz mogućnost za svetu ispovijed, a program će završiti Službom svjetla u 20 sati.

Mladi koji neće pješačiti u subotu, pozvani su zajedno sa svojim obiteljima priključiti se nedjeljnom programu, odnosno pobožnosti Križnog puta u 9 sati i euharistijskom slavlju u 11 sati, koje predvodi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Pozivamo vas da se odazovete na ovo hodočašće na početku akademske i pastoralne godine.