I mladi Zagrebačke nadbiskupije sudjeluju na Svjetskom susretu mladih u Panami

Nekoliko mladih Zagrebačke nadbiskupije pridružilo se skupini hrvatskih hodočasnika koji će od 22. do 27. siječnja 2019. godine sudjelovati na Svjetskom susretu mladih u Panami.

Među devetnaestero mladih hodočasnika, predvođenim s. Darijom Bota iz splitske udruge mladih „Isus je put“ te povjerenikom za mlade Zagrebačke nadbiskupije vlč. Ivanom Valentićem je i Lucija Pavlinec iz Župe Pohoda Blažene Djevice Marije – Vinagora, koja je podijelila svoje dojmove s dosadašnjeg putovanja: „Trenutno se nalazimo u Queposu u Kostarici, nedaleko Nacionalnog parka ‘Manuel Antonio’, u čijim smo ljepotama ovog vikenda uživali. Mislimo na sve vas u Hrvatskoj, a posebno smo vas preporučili zagovoru Našoj Gospi od Guadalupe, čije smo svetište posjetili prošloga tjedna.“

Mladi hodočasnici protekli su tjedan proveli u Meksiku, gdje su uz spomenuto svetište Naše Gospe od Guadalupe posjetili i Pueblu, grad s 365 crkava – po jednu za svaki dan u godini.

Svoje je utiske s dosadašnjeg putovanja podijelio i vlč. Valentić, kojeg se posebno dojmio posjet svetištu u Guadalupeu: „Mise u Svetištu održavaju se svaki sat, a ono što me se posebno dojmilo je mnoštvo hodočasnika, od djece do umirovljenika, koji dolaze častiti našu Nebesku Majku.“ Istaknuo je kako je usprkos nezavidnoj ekonomskoj situaciji ovdašnjeg stanovništva vidljiva radost i otvorenost domaćina.

Mladi hodočasnici danas dolaze u Panamu gdje će biti smješteni u obiteljima i radosno iščekivati susret sa Svetim Ocem Franjom. (TUZN)

Print

 Ispiši stranicu