Imenovanja, premještaji i razrješenja u Zagrebačkoj nadbiskupiji u ljeto 2016. godine

U Zagrebačkoj nadbiskupiji, prema dekretima kardinala Josipa Bozanića, nadbiskupa zagrebačkog, u mjesecu lipnju i srpnju ove godine bilo je više imenovanja i razrješenja:

Andrijević fra Igor, OFM, razriješen je službe župnog vikara u župi Presvetog Trojstva u Karlovcu.

Ban vlč. Josip razriješen je službe župnika u župi Sv. Josipa u Stubičkim Toplicama te imenovan župnikom u župi Sv. Leopolda Mandića u Orehovici.

Baršić vlč. Marko razriješen je službe župnog vikara u župi Svih svetih u Zagrebu-Sesvete te je imenovan župnim vikarom u župi Sv. Vida u Brdovcu.

Bartol vlč. Blaž razriješen je službe župnika u župi Sv. Dominika u Konjščini i stavljen u stanje mira.

Belko don Rudolf, SDB, imenovan je župnikom u župi Sv. Ivana Bosca u Zagrebu-Podsused.

Bielen p. Czeslaw, OSPPE, imenovan je župnim vikarom u župi BDM Snježne u Karlovcu – Kamensko.

Bogdanović vlč. Ivan razriješen je službe župnika u župi Sv. Petra u Prišlinu te je upućen na liječenje i oporavak.

Brešić vlč. Luka, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u župi Navještenja BDM u Velikoj Gorici.

Budinšćak preč. Ivica, ravnatelj Ustanove za uzdržavanje klera i drugih crkvenih službenika, razriješen je službe pročelnika Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije.

Bunić don Josip, SDB, imenovan je župnim vikarom u župi Sv. Ane u Zagrebu – Rudeš.

Bužak vlč. Goran, svećenik Bjelovarsko-križevačke biskupije, imenovan je odgojiteljem u Međubiskupijskom sjemeništu u Zagrebu.

Cestar vlč. Ivan razriješen je službe upravitelja župe Sv. Terezije od Djeteta Isusa u Zagrebu te je imenovan upraviteljem župe Sv. Roka u Luki.

Čolak vlč. Marko, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u župi Pohoda BDM u Vukovini.

Faltak vlč. Željko, nastavlja rad na doktorskoj tezi i imenovan je koordinatorom trajne formacije svećenika. Ujedno mu je povjerena služba vršenja bogoslužja u Akademskoj crkvi Sv. Katarine u Zagrebu.

Gjergji don Kristë imenovan je voditeljem Albanske katoličke misije u Zagrebu.

Golek vlč. Marinko, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u župi Sv. Petra u Zaprešiću.

Goričanec vlč. Dragutin, nadbiskupski povjerenik za osobe s posebnim potrebama, imenovan je župnikom u župi Uzvišenja Sv. Križa u Završju.

Goričanec vlč. Hinko razriješen je službe župnika u župi Sv. Benedikta u Blaškovcu te je stavljen u stanje mira.

Horvat p. Stjepan Ivan, CPPS, imenovan je župnim vikarom u župi Sv. Martina biskupa u Dugom Selu.

Ivanek vlč. Damir razriješen je službe župnog vikara u župi Sv. Martina biskupa u Dugom Selu te je imenovan upraviteljem župe Sv. Petra u Prišlinu i povjerena mu je pastoralna briga za Samostan sestara BSI u Poredju.

Ivanović fra Josip, OFMConv., mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u župi Sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu.

Jozić vlč. Boris razriješen je službe župnog vikara u župi Sv. Petra u Zaprešiću te je imenovan župnim vikarom u župi Sv. Petra u Zagrebu.

Kanić don Vjekoslav, SDB, razriješen je službe župnog vikara u župi Sv. Ane u Zagrebu – Rudeš.

Koren mons. Zlatko razriješen je službe rektora Svetišta Majke Božje Bistričke i službe župnika u župi Uznesenja BDM u Mariji Bistrici te imenovan župnikom u župi Sv. Blaža u Zagrebu.

Kovačić vlč. Ivan razriješen je službe župnika u župi Sv. Ivana Krstitelja u Zlatar Bistrici te je upućen na liječenje i oporavak.

Krajačić vlč. Tomislav razriješen je službe župnog vikara u župi Pohoda BDM u Vukovini te je imenovan upraviteljem župe Sv. Josipa i Gospe Lurdske u Barilovićkom Leskovcu i župe Sv. Vida u Ladvenjaku.

Krista don Albert David razriješen je službe voditelja Albanske katoličke misije u Zagrebu.

Kuzminski fra Marino, OFM, imenovan je župnim vikarom u župi Presvetog Trojstva u Karlovcu.

Labrović fra Tino, OFM, razriješen je službe župnog vikara u župi Majke Božje Lurdske u Zagrebu.

Lastovčić vlč. Ivan razriješen je službe župnog vikara u župi Sv. Petra u Zagrebu i imenovan upraviteljem župe Bezgrešnog začeća BDM u Zagrebu-Soblinec.

Lovrić don Marijan, SDB, razriješen je službe župnog vikara u župi Marije Pomoćnice u Zagrebu – Knežija.

Lukačević p. Davor, CPPS, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u župi Sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima.

Lukić vlč. Ivan, mladomisnik, imenovan je nadbiskupskim tajnikom.

Magić vlč. Vladimir, rektor Akademske crkve Sv. Katarine u Zagrebu, imenovan je župnikom u župi Sv. Marka Evanđelista u Zagrebu.

Mandić fra Matija Antun, OFMConv., razriješen je službe župnog vikara u župi Sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu.

Marijanović don Ivan, SDB, imenovan je župnim vikarom u župi Sv. Ane u Zagrebu – Rudeš.

Matasović vlč. Mirko razriješen je službe upravitelja župe Sv. Roka u Luki i imenovan upraviteljem župe Sv. Brcka u Brckovljanima.

Matijević don Stjepan, SDB razriješen je službe župnika u župi Sv. Ivana Bosca u Zagrebu – Podsused.

Matošević preč. Domagoj razriješen je službe rektora Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu te je imenovan rektorom Svetišta Majke Božje Bistričke i župnikom u župi Uznesenja BDM u Mariji Bistrici.

Miličević vlč. Andrija, nastavlja rad na doktorskoj tezi i imenovan je pomoćnim duhovnikom u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu.

Mudronja vlč. Josip razriješen je službe župnog vikara u župi Navještenja BDM u Velikoj Gorici i imenovan župnim vikarom u župi Sv. Josipa u Zagrebu – Trešnjevka.

Oštarjaš vlč. Juraj razriješen je službe župnika u župi Uznesenja BDM u Kupincu i imenovan župnikom u župi Sv. Josipa Radnika u Klinča Selima – Zdenčini.

Pavić vlč. Mario razriješen je službe upravitelja župe Bezgrešnog začeća BDM u Zagrebu-Soblinec i imenovan upraviteljem župe Sv. Terezije od Djeteta Isusa u Zagrebu.

Pavlaković vlč. Matija razriješen je službe upravitelja župe Sv. Petra i Pavla u Zagrebu – Kašina te imenovan rektorom Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu.

Pavlović vlč. Filip razriješen je službe župnog vikara u župi Sv. Vida u Brdovcu te je imenovan župnim vikarom u župi BDM Snježne u Karlovcu – Dubovac i Sv. Martina biskupa u Karlovcu – Hrnetić.

Pavlović vlč. Vjekoslav razriješen je službe župnika u župi Sv. Ivana Nepomuka u Zagrebu – Stupnik/Lučko i imenovan župnikom u župi Sv. Benedikta u Blaškovcu.

Petrić vlč. Matej razriješen je službe župnog vikara u župi Sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima te je upućen na studij patristike u Rim.

Prstec mons. Franjo razriješen je službe župnika u župi Sv. Marka Evanđelista u Zagrebu i stavljen u stanje mira.

Pušec vlč. Milan razriješen je službe župnika u župi Sv. Brcka u Brckovljanima te je imenovan župnikom u župi Sv. Dominika u Konjščini i u župi BDM Snježne u Belcu.

Puškarić vlč. Borna, nastavlja rad na doktorskoj tezi i imenovan je pročelnikom Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije.

Radigović vlč. Dražen razriješen je službe privremenog upravitelja župe BDM Snježne u Belcu i službe supsidijara u Župi Uznesenja BDM u Mariji Bistrici te je imenovan župnikom u župi Sv. Petra i Pavla u Zagrebu – Kašina.

Radman fra Mario, OFM, imenovan je župnim vikarom u župi Majke Božje Lurdske u Zagrebu.

Rađa vlč. Jakov, razriješen je službe koordinatora za trajnu formaciju svećenika, nastavlja rad na doktorskoj tezi te je imenovan promotorom kršćanskih poziva kao i povjerenikom za duhovna zvanja u Zagrebačkoj nadbiskupiji.

Repić vlč. Petar razriješen je službe župnika u župi Sv. Josipa i Gospe Lurdske u Barilovićkom Leskovcu i u župi Sv. Vida u Ladvenjaku te je imenovan župnikom u župi Sv. Ivana Krstitelja u Zlatar Bistrici.

Režek don Mirko, SDB, imenovan je župnim vikarom u župi Marije Pomoćnice u Zagrebu – Knežija.

Rodak p. Krzysztof, OSPPE, razriješen je službe župnog vikara u župi BDM Snježne u Karlovcu – Kamensko.

Sekelj mons. Zvonimir razriješen je službe župnika u župi Sv. Blaža u Zagrebu i imenovan kanonikom Prvostolnog kaptola zagrebačkog.

Singbo vlč. Odilon-Gbènoukpo razriješen je službe župnog vikara u župi Sv. Marka Križevčanina u Zagrebu te je imenovan sveučilišnim kapelanom Hrvatskoga katoličkog sveučilišta u Zagrebu. Stanovat će u župi Sv. Marka Križevčanina u Zagrebu, gdje će pastoralno pomagati nedjeljom i blagdanima.

Starčević vlč. Josip, svećenik Bjelovarsko-križevačke biskupije, razriješen je službe odgojitelja u Međubiskupijskom sjemeništu u Zagrebu.

Stojko vlč. Kristijan, svećenik Varaždinske biskupije, razriješen je službe župnog vikara u župi Isusova Uskrsnuća u Sesvetskom Kraljevcu.

Sušac p. Miljenko, SMM, imenovan je upraviteljem župe Uznesenja BDM u Kupincu.

Šestak vlč. Ivica razriješen je službe župnika u župi Sv. Leopolda Mandića u Orehovici i imenovan župnikom u župi Sv. Josipa u Stubičkim Toplicama.

Škrlin Hren vlč. Dubravko razriješen je službe povjerenika za duhovna zvanja u Zagrebačkoj nadbiskupiji, kao i službe prefekta u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu te je imenovan upraviteljem župe Sv. Ivana Nepomuka u Zagrebu – Stupnik/Lučko.

Vicić p. Filip, CM, župnik u župi Uznesenja BDM u Novigradu na Dobri, razriješen je službe upravitelja župe Uzvišenja Sv. Križa u Završju.

Vučak vlč. Ivan, razriješen je službe župnog vikara u župi Sv. Josipa u Zagrebu – Trešnjevka i imenovan župnim vikarom u župi Svih Svetih u Zagrebu-Sesvete.

Vuković vlč. Marko razriješen je službe nadbiskupskog tajnika te je upućen na poslijediplomski studij pastorala braka i obitelji u Rim.

Zovko vlč. Ivan razriješen je službe župnog vikara u župi Uznesenja BDM u Zagrebu – Stenjevec te je imenovan za župnog vikara u župi Uznesenja BDM u Mariji Bistrici.

Župančić vlč. Juraj, razriješen je službe župnika u župi Sv. Josipa Radnika u Klinča Selima – Zdenčini te je upućen na liječenje i oporavak.

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije