Kardinal Bozanić i gradonačelnik Bandić sa stručnim službama obišli Nadbiskupski dvor

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić obišao je, u pratnji gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića i nadležnih iz gradskih službi, u utorak 24. ožujka 2020. prostore Nadbiskupskog dvora koji je oštećen u nedjeljnom potresu.


Preliminarni zaključci obilaska pokazuju znatna oštećenja konstrukcijske naravi zbog kojih će biti potrebna opsežna prostorna obnova zbog čega u prostorijama Nadbiskupskoga dvora nije ni moguće živjeti niti obavljati nikakve djelatnosti.

Kardinal Bozanić privremeno se nalazi u Nadbiskupskome bogoslovnom sjemeništu, a u tijeku je i traženje adekvatnih prostora kako bi sve institucije Zagrebačke nadbiskupije, koje su dosad djelovale u prostorima Nadbiskupskoga dvora, mogle nastaviti svoje rad.

Kardinal Bozanić zahvalio je gradonačelniku Grada Zagreba i nadležnima iz gradskih službi,  ponovivši zahvalnost svima koji u ovim teškim trenucima pomažu stradalima u potresu i oboljelima od koronavirusa.  – Čovjek je najvažniji, ljudski život je najvažniji. Mi ne znamo što je sve u naumu Božjem i kojim nas putevima i znakovima vodi. – poručio je Kardinal.

Fotografije: Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije/Grad Zagreb
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije