Korizmena duhovna obnova trajnih đakona

U Župi sv. Nikole u Krapini održana je u utorak 16. veljače 2016. godine korizmena duhovna obnova za trajne đakone Zagrebačke crkvene pokrajine.

Duhovnu obnovu vodio je preč. Tomica Šestak, krapinski župnik i dekan, a uz osamnaestoricu trajnih đakona na obnovi je sudjelovao i vlč. mr. Milan Dančuo, povjerenik za formaciju trajnih đakona Zagrebačke nadbiskupije.

Obnova je započela euharistijskim slavljem u župnoj crkvi koje je prevodio vlč. Dančuo.

U homiliji je pozvao trajne đakone i okupljene vjernike na iskrenu molitvu srca u ovom korizmenom vremenu jer su molitva, pokora i djela milosrđa siguran put prema Božjoj ljubavi i konkretnoj prisutnosti u životu svakog kršćanina.

U drugome dijelu korizmene duhovne obnove, đakoni su posjetili marijansko svetište i crkvu Majke Božje Jeruzalemske na Trškom vrhu gdje je preč. Šestak održao nagovor.

Pozvao je đakone da slijede primjer Blažene Djevice Marije koja je prekrasan uzor i u ovom korizmenom vremenu. Njezina poniznost i spremnost služenja trajni je poziv đakonima da spremno služe kroz svoj poziv zajednici i obitelji.

Nakon nagovora đakoni su pristupili sakramentu pokore.

Obnova je završila zajedničkom večerom u župnoj kući za vrijeme koje je  vlč. Dančuo zahvalio župniku preč. Tomici Šestaku na pozivu, predvođenju obnove i gostoprimstvu.

Na kraju večere trajni đakon iz krapinske župe Slavko Milaković zahvalo je župniku na dugogodišnjoj suradnji i podršci te izrazio zadovoljstvo posjetom kolega đakona župi gdje aktivno živi i djeluje. (MD)