Misa zahvalnica u župi Prišlin

U nedjelju 5. studenog u Župi sv. Petra Apostola u Prišlinu proslavljena je misa zahvalnica.

U organizaciji mise zahvalnice kao i svake godine sudjelovali su vjernici koji su donijeli plodove zemlje kao znak zahvale Bogu za primljene darove.

U organizaciji sudjelovali su i mladi župe te djeca. Svečanu svetu misu predslavio je župnik iz Zaboka vlč. Marijan Culjak, koji je u potaknuo župljane da se drže onoga što njihova župa ima kao najveće blago, a to je zajedništvo i zajednička suradnja župe, vjernika i udruga te općine u ostvarivanju svih ciljeva na dobrobit svih ljudi.

Pjevanje je animirao župni zbor iz Zaboka te na veliku radost župe Prišlin dječji zbor prošlogodišnjih i ovogodišnjih prvopričesnika pod vodstvom župnih animatora mladih.

Na misi su bile prisutne i udruge: Varogasci, kuburaško društvo sv. Petra i sv. Pavla koji su svečanim pucnjem obilježili prije i poslije svete mise dan župne zahvale, limena glazba koja je prije svete mise odsvirala nekoliko skladbi.

Na svetoj misi prisustvovao je i načelnik općine Huma na Sutli Zvonko Jutriša sa suprugom Blaženkom.

Ove godine prvi puta sveta misa je bila emitirana uživo preko društvenih mreža. Nakon svete mise naše zajedničko slavlje nastavilo se u vatrogasnom domu u Prišlinu. (DI)