Mladi Zagrebačke nadbiskupije hodočastili u zagrebačku katedralu

Ovogodišnje tradicionalno hodočašće mladih u zagrebačku katedralu održalo se 7. svibnja na Nedjelju Dobrog pastira, u organizaciji Povjerenstva za duhovna zvanja i Ureda za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije.

Hodočašće je započelo klanjanjem pred Presvetim oltarskim sakramentom, koje je predvodio vlč. Jakov Rađa, povjerenik za duhovna zvanja, uz pomoć bogoslova Zagrebačke nadbiskupije. Za vrijeme klanjanja, mnogi su svećenici bili na raspolaganju mladima za sakrament pomirenja kako bi mogli čista srca doći pred Dobrog pastira i slaviti svetu misu.

Svečano euharistijsko slavlje započelo je u 19 sati koje je predslavio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Na početku slavlja, uvodne riječi i riječi zahvale uputio je vlč. Ivan Valentić, povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije.

Mnoštvo mladih došlo je na hodočašće želeći zahvaliti Gospodinu za Susret hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru, održanog 29. i 30. travnja u tom Gradu heroju. Uz zahvalu, molili su i za nova duhovna zvanja koja su toliko potrebna u našoj Crkvi, za postojeća zvanja i svoje duhovne pastire, za našeg kardinala i nadbiskupa Josipa, kako bi nastavio biti dobar pastir povjerenom stadu.

Kardinal je u svojoj homiliji pozvao sve mlade da prihvate život s Gospodinom jer je to najljepši dar koji nam je darovan.

Jučerašnje evanđelje nam je poručilo: „On je došao da život imaju, u izobilju da ga imaju!“ (Iv 10,10).

Uz mnoge poticajne riječi, Kardinal je na kraju homilije poručio mladima: „Dragi mladi, večeras vam želim reći: Uvijek zahvaljujte Bogu za život koji vam je dan i neka vam u tome uzor bude bl. Alojzije Stepinac!“

Stoga su svi mladi na kraju svete mise molili zajedničku molitvu za nova duhovna zvanja te molitvu za proglašenje svetim blaženog Alojzija Stepinca, kako bi ga mogli još bolje i predanije slijediti na putu vjere u Gospodinovu ljubav i Krista koji nam donosi nadu.

Euharistijsko slavlje je svojim pjevanjem pratio i uveličao Nadbiskupijski zbor mladih.

Ured za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije