Obilježena 6. godišnjica Policijske kapelanije u Policijskoj upravi krapinsko-zagorskoj

Uoči proslave blagdana Sv. Nikole biskupa jučer, 5. prosinca upriličeno je slavlje i obilježavanje šeste godišnjice Policijske kapelanije u Policijskoj upravi krapinsko-zagorskoj koja nosi ime Sv. Nikola biskup.


Dan kapelanije je obilježen svečanom svetom misom u župnoj crkvi Sv. Jelene Križarice u Zaboku, koju je predvodio biskupski vikar za pastoral MUP-a fra Frano Musić uz koncelebraciju vlč. Marijana Culjaka, zatim kapelana PU varaždinske vlč. Ivana Horvata, kapelana PU međimurske vlč. Vjekoslava Vidaček te kapelana PU krapinsko-zagorske don Ivana Grinišina.

Proslava nebeskog zaštitnika PU krapinsko – zagorske sv. Nikole biskupa je započela u župnoj crkvi sv. Jelene Križarice u Zaboku svetom misom. Na početku svete mise vlč. Ivan Grinišin policijski kapelan krapinsko-zagorske PU je pozdravio sve nazočne i zaželio dobrodošlicu. Svetu misu je predvodio fra Frano Musić biskupski vikar za pastoral MUP-a. O svojoj propovjedi je fra Frano je istaknuo svetost života na koju je pozvan današnji čovjek, pogotovo u darivanju poput svetog Nikole biskupa. Bila je i izrečena zahvala policijskim službenicima za njihov rad kao i riječi podrške. Nakon propovjedi vlč. Ivan Grinišin je javno ispovjedio vjerovanje i izrekao prisegu Svetoj Crkvi, Svetom Ocu i biskupu vojnog ordinarijata. Time je službeno uveden u službu policijskog kapelana.

Na kraju svete mise sve prisutne je pozdravio domaći župnik vlč. Marijan Culjak. Svečanom slavlju svete mise prisustvovali su načelnik PU krapinsko-zagorske gosp. Robert Pavić, voditelji Službi, te načelnici i djelatnici policijskih postaja, kao i gosti iz Samostalne službe za suradnju sa Vojnim ordinarijatom sa voditeljem službe Mariom Dokmanićem.

Nakon svete mise položen je vijenac i zapaljene su svijeće ispred spomenika poginulim policijskim službenicima naše Policijske uprave na kojem su bile prisutne i obitelji poginulih.