Održana peta sjednica radne skupine za izradu Završnoga dokumenta Sinode

Pod predsjedanjem zagrebačkoga nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, u ponedjeljak, 8. srpnja 2019., u prostorijama Tajništva Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije, održana je peta sjednica Radne skupine za izradu Završnoga dokumenta Sinode.

Na sjednici su sudjelovali članovi Radne skupine: mons. dr. Ivan Šaško, delegirani predsjednik, mons. Mijo Gorski, mons. dr. Stjepan Kožul, mons. dr. Stjepan Baloban, dr. Ante Crnčević, OFM, preč. mr. Marko Kovač i preč. dr. Denis Barić, dok se dr. Blaženka s. Valentina Mandarić, zbog unaprijed preuzetih obveza, ispričala.

Nakon pozdravnih riječi kardinala Josipa Bozanića i molitve za Sinodu, pročitan je zapisnik s četvrte sjednice Radne skupine koji je jednoglasno prihvaćen.

U prvom dijelu sjednice mons. dr. Ivan Šaško predstavio je izrađeni prijedlog dvaju dijelova Završnog dokumenta Sinode: Crkva Zagrebačka u djelu evangelizacije i Crkva zagrebačka u slavljenju Kristova otajstva. Naime, budući da su članovi Radne skupine izradili osnovni dio teksta, isti je bilo potrebno ujednačiti i stilski doraditi s obzirom na unaprijed dogovorenu metodologiju, te s obzirom na najnovije crkvene dokumente i aktualno stanje u Nadbiskupiji.

Po završetku konstruktivne rasprave jednoglasno je prihvaćen izrađeni prijedlog nakon čega je, u drugom dijelu sjednice, dogovoren način na koji će se tijekom iduće sjednice Radne skupine predstaviti prijedlog ostalih dvaju dijelova Završnog dokumenta Sinode: Crkva zagrebačka u zajedništvu svoga poziva i poslanja te Crkva zagrebačka u hrvatskome društvu.

Šesta sjednica Radne skupine za izradu Završnog dokumenta Sinode zakazana je za ponedjeljak, 2. rujna 2019. u prostorijama Tajništva Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije.

Tajništvo Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije