Održana završna sjednica Predsjedništva Sinode

Pod predsjedanjem zagrebačkoga nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, u petak, 13. travnja 2018., u prostorijama Tajništva Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije, održana je jedanaesta sjednica Predsjedništva Sinode. Na sjednici su sudjelovali svi članovi Predsjedništva.
           
Nakon pozdravnih riječi kardinala Josipa Bozanića i molitve za Sinodu, pročitan je zapisnik s desete sjednice Predsjedništva koji je jednoglasno prihvaćen. Zatim je tajnik Sinode iznio sveobuhvatni osvrt na zasjedanja Sinode te pritom naveo neke statističke podatke s obzirom na sudjelovanje članova Sinode u radu sinodskih zasjedanja.

Nadovezujući se na izvještaj Tajnika, svi članovi Predsjedništva osobno su se osvrnuli na odvijanje sinodskih zasjedanja te iznijeli svoje dojmove. Budući da je ova sjednica bila i posljednja sjednica Predsjedništva Sinode, Kardinal je zahvalio svim članovima Predsjedništva na trudu koji su uložili u planiranje i organizaciju svih sinodskih zasjedanja.

Središnja točka sjednice bila je formiranje radne skupine za izradu Završnoga dokumenta Sinode, tj. sinodskih izjava i odluka koje će biti jasne smjernice za pastoralno djelovanje i život Zagrebačke nadbiskupije u budućnosti.

Odlučeno je da Radnu skupinu, pod predsjedanjem zagrebačkoga nadbiskupa kard. Josipa Bozanića, čine: mons. dr. Ivan Šaško, delegirani predsjednik, mons. Mijo Gorski, mons. dr. Stjepan Kožul, mons. dr. Stjepan Baloban, dr. Blaženka s. Valentina Mandarić, dr. Ante Crnčević, OFM, preč. mr. Marko Kovač i preč. dr. Denis Barić.

Prva sjednica Radne skupine bit će održana 11. lipnja 2018., na kojoj će biti dogovorena metodologija rada za izradu Završnoga dokumenta Sinode.
 
 

Tajništvo Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije