Počeli izbori za članove Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije

Na temelju odluke zagrebačkoga nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, a u skladu s odredbama Pravilnika Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije, u svim vjerničkim zajednicama Zagrebačke nadbiskupije započeo je postupak izbora za članove Sinode.

Predstavnike za članove Sinode biraju predstavnici/ce ustanova posvećenoga života, družbi apostolskog života i svjetovnih ustanova koje u Zagrebačkoj nadbiskupiji imaju kuću, svećenici svakoga dekanata u Nadbiskupiji, trajni đakoni, predstavnici vjernika laika svakoga dekanata u Nadbiskupiji, vjeroučitelji s trajnim kanonskim mandatom u svakom arhiđakonatu Nadbiskupije, bogoslovi Zagrebačke nadbiskupije, nastavnici Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, Katoličkoga bogoslovnog fakulteta i Fakulteta filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, predstavnici mladih u svakom arhiđakonatu Nadbiskupije, te predstavnici vjerničkih društava, udruga i crkvenih pokreta koji su kanonski priznati i djeluju na području Nadbiskupije.

U pozivu na organiziranje izbora kojega je uputio povjerenicima ovlaštenima za provedbu izbora, a koji se trebaju provesti do 31. listopada 2016., Nadbiskup je pozvao svećenike i vjernike na ustrajnu molitvu za uspjeh naše nadbiskupijske Sinode, po zagovoru Marije, Majke Crkve, sv. Marka Križevčanina, te blaženih pastira Crkve zagrebačke Augustina Kažotića i Alojzija Stepinca.

Tajništvo Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije