Preminuo mons. Dragutin Komorčec

U 84. godini života i 59. godini svećeništva, u nedjelju 8. rujna 2019. godine u roditeljskom domu u Mihovljanu preminuo je umirovljeni svećenik Zagrebačke nadbiskupije mons. Dragutin Komorčec.
Mons. Komorčec rođen je 17. listopada 1935. u Mihovljanu (Župa sv. Mihaela arkanđela) u Hrvatskome zagorju od oca Franje i majke Agate rođ. Ljubek, gdje je polazio i osnovnu školu. Nakon što je 1954. maturirao u Dječačkome sjemeništu na Šalati, stupio je u Bogoslovno sjemenište, upisavši Katolički bogoslovni fakultet u Zagrebu. Na Petrovo 1961. zaređen je za svećenika u Zagrebačkoj katedrali po rukama nadbiskupa kardinala Franje Šepera. U rodnoj župi u Mihovljanu mladu je misu slavio 9. srpnja 1961. te za svoje dugogodišnje službe obnašao mnoge dužnosti.Nakon službe župnoga vikara u Župi svete Terezije u Bjelovaru do 1963., koja je danas katedralna i sjedište Bjelovarsko-križevačke biskupije, pastoralnu službu obnaša u Podravini kao upravitelj Župe sv. Petra i Pavla apostola u Peteranecu te Župe sv. Marka Evanđeliste u Sigetecu u kojima je živio i radio pune 24 godine. Od listopada 1975. bio je i bilježnik Virovskoga dekanata. Od 1987. petnaest je godina bio upravitelj Župe sv. Ivana Nepomuka u Stupniku-Lučko. Od 2001. imenovan je dekanom Svetonedjeljskim. Posljednja župa u kojoj je do 2009. služio bila je zagrebačka župa sv. Ivana Krstitelja u Novoj vesi. Kao umirovljenik svećenik od 2009. djelovao je u rodnom Mihovljanu gdje je proslavio i Jubilej ređenja.

Sveti Otac Benedikt XVI. na prijedlog kardinala Josipa Bozanića, nadbiskupa zagrebačkog imenovao ga je 8. ožujka 2010. kapelanom Njegove Svetosti s naslovom monsinjora. Kao predstavnik umirovljenih prezbitera mons. Komorčec je, od studenoga 2010., bio član Prezbiterijskog vijeća Zagrebačke nadbiskupije.

Sprovodni obredi održat će se u srijedu 11. rujna 2019. godine. Obredi započinju misom zadušnicom u župnoj crkvi sv. Mihaela Arkanđela u Mihovljanu u 15 sati, a nakon toga slijedi sprovod u obiteljsku grobnicu u Mihovljanu.

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije