Preminuo vlč. Darko Horvat naš prvi kapelan

Vlč. Darko Horvat, svećenik Zagrebačke nadbiskupije, preminuo je u 62. godini života i 24. godini svećeništva u petak, 28. listopada 2016. godine.
 
Rođen 19. srpnja 1955. u Zagrebu u obitelji oca Franje i majke Josipe r. Bančić, pohađao je osnovnu školu na Trešnjevci, te Elektrotehničku srednju školu u Klaićevoj nakon koje, 1983. stupa u Isusovački novicijat u Splitu.
 
Nakon Splita dolazi u Zagreb gdje od 1985. do 1989. pohađa Filozofski fakultet Družbe Isusove, a od 1989. do 1992. Katolički bogoslovni fakultet.
 
Zaređen je za svećenika 19. prosinca 1992. po rukama zagrebačkog nadbiskupa Franje Kuharića. Iste godine postaje župni vikar u Župi sv. Jelene Križarice u Zaboku, gdje ostaje do 1996. kada je imenovan župnim vikarom u Župi Presvetog Trojstva u Nedelišću, Varaždinska biskupija.

darko-horvat

Dvije godine kasnije, vlč. Horvat je ekskardiniran iz Varaždinske biskupije i inkardiniran u Zagrebačku nadbiskupiju. U narednim godinama službuje kao upravitelj župe u Staroj Plošćici, subsidijar u Župi Uznesenja BDM u Oroslavju, te kao kapelan Lokalne kapelanije Blaškovec.
 
Godine 2007. imenovan je upraviteljem Župe Blažene Djevice Marije Pomoćnice u Ivancu Bistranskom, gdje ostaje do svoje smrti.
 
Oproštajna svetu misu u četvrtak, 3. studenog 2016. godine u župnoj crkvi BDM Pomoćnice u Ivancu Bistranskom predvodit će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, s početkom u 17 sati. Ukop pokojnikova tijela bit će u petak, 4. studenog u 15 sati u obiteljski grob na Miroševcu.
 
 

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije