Prilog HTV-a o humanitarnom radu našega župnika vlč. Marijana Culjaka

Marijan Culjak rođen je 3. kolovoza 1954. godine u Mihovljanu, gdje je završio osnovnu školu. Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju završio je u Zagrebu 1973. Završio je teološki studij na Katoličkome bogoslovnom fakultetu u Zagrebu 1980. godine. Nakon Mlade mise kratko vrijeme bio je kapelan u Orehovici, četiri godine u Zajezdi, a zatim trinaest godina župnik u Tomašici. Od 1997. župnik je u Zaboku.

Umjetničkim se stvaralaštvom bavi već niz godina. Prvu samostalnu izložbu likovnih radova od školjaka imao je 2005. u zabočkoj Gradskoj knjižnici, nakon čega ih slijedi još nekoliko.

Samozatajni je lirik i autor brojnih pjesama. Aktivan je društveni djelatnik, član brojnih udruga i društava. Posebno je istaknut njegov angažman u Udruzi za borbu protiv raka Zlatno srce, Dobrovoljnomu vatrogasnom društvu Zabok, Matici hrvatskoj Ogranku Zabok te Hrvatskoj udruzi Muzi zagorskog srca, član je etičkog povjerenstva Opće bolnice u Zaboku. Za svoje dosadašnje djelovanje dobio je brojne nagrade i priznanja, među kojima i Povelju Grada Zaboka.