Proslavljen blagdan sv.Antuna i po petnaesti puta blagoslov bicikala, dječjih kolica, djece i cvijeća

Misno slavlje, te već tradicionalno, po petnaesti put, blagoslov bicikala, dječjih kolica, djece i cvijeća održani su u nedjelju, 16. lipnja 2024. u kapelici sv. Antuna. Misno slavlje predslavio je vlč. Vladimir Kubinski koji je okupljenim vjernicima u velikom broju sa svih strana uputio prigodne riječi homilije.

Vlč Kubinski u homiliji naglašava važnost djela koja su dokaz naših života. Naša duhovna načela moramo sprovoditi u djela, prakticirati i jačati hrabrošću naših uvjerenja i požrtvovnosti. Današnji svetac kojeg proslavljamo imao je upravo tu snagu karizme i kvalitete koje su ga resile a koje bi danas svatko od nas trebao nasljedovati – biti dobar, pošten, skroman i imati ljubavi za druge, ljubavi za svakoga čovjeka.

Pokušajmo i mi poput Antuna svojom dobrotom, strpljivošću, ljubavlju zadužiti ovaj svijet i vrijeme u kojem živimo. – zaključuje vlč. Kubinski. Misno slavlje pjevanjem je uveličao zbor mladih župe sv. Jelene Križarice.

Na kraju misnoga slavlja župnik Branko Risek okupljenim vjernicima zahvalio na dolasku i svjedočenju vjere, ali i zahvalu župljanima na aktivnom sudjelovanju oko organizacije proslave, uređenja okoliša i same kapelice.

Po završetku misnog slavlja uslijedio je blagoslov djece od onih najmanjih pa do onih najvećih, cvijeća, bicikala i dječjih kolica.

Darko Fiket, župni suradnik