Proslavljena 25-a godišnjica gradnje kapele sv. Ivana Krstitelja u Repovcu

Mještani naselja Repovec danas su svečanim misnim slavljem proslavili spomendan proslave 25-e godišnjice gradnje kapele koja je posvećena sv. Ivanu Krstitelju. Velikim žarom i dobrovoljnim radom započeli su 1990. godine graditi kapelicu. Svesrdnu pomoć pružio im je vlč. Ivan Vnučec, tadašnji župnik koji je inače mnogo učinio u gradnji novih kao i u obnavljanju postojećih sakralnih objekata. 23. lipnja 1991.g  održano je prvo euharistijsko slavlje i blagoslov kapelice, koje su uz domaćega,  sada pokojnog župnika Vnučeca predslavili vlč. Josip Komorčec Pepek,  sada umirovljeni svećenik ali još uvijek aktivni u pomoći gdje je god potrebito i vlč. Matija Prepelić  pokojni župnik koji je tada službovao u Kraljevom Vrhu.

Prije početka  misnoga slavlja prigodnim riječima sjećanja i zahvale tadašnjim inicijatorima gradnje kapelice uputio je Zdenko Vrančić koji je istaknuo da su svi mještani ugradili dio sebe u ovaj dio slapa, koji i danas teče istim žarom kao i 1990-e godine.

Repovec 1

MIsno slavlje današnje svečanosti predvodio je domaći sin svećenik vlč. Damir Ivanek uz župnika Marijana Culjaka koji je upravo na današnji dan prije 19-st godina ustoličen u službu župnika naše župe uz tadašnjega kapelana a privremenog upravitelja vlč. Maria Miglesa. Kao uvod u misno slavlje ponovo je blagoslovljena obnovljena kapelica jer su se mještani pobrinuli da ona dobije ponovo novi sjaj kako vanjski tako i unutarnji. Vlč. Ivanek u homiliji je istaknuo ulogu Ivana Krstitelja njegovu veliku poniznost da pokaže u Isusu pravog Božjega Mesiju, njegove vjernosti Božjim zapovijedima do kraja svoga života.  Slaviti mučeništvo svetog Ivana Krstitelja podsjeća nas, kršćane ovog našeg vremena, da se ne smije pristajati na kompromise kada je riječ o ljubavi prema Kristu, njegovoj riječi, istini. Neka nam ova lijepa  kapela posvećena sv. Ivanu Krstitelju koju ste obnovili bude mjesto gdje će te nalaziti na zajedničkoj molitvi te u zajedništvu u ljubavi jedni druge podupirati na putu spasenja – zaključuje homiliju vlč. Ivanek.

Repovec 2

Na kraju misnoga slavlja župnik Marijan je zahvalio svima te pozvao sve mještane, župljane, da i nadalje bude ovo mjesto molitve i susreta na ponos ne samo Vama, dragi mještani Repovca, nego i cjelokupne župne zajednice.  Istovremeno je čestitao vlč. Damiru na imenovanju upravitelja župe Prišlin gdje će ovih dana obaviti primopredaju te biti uveden u župničku službu.

Misno slavlje animirao je pjevanjem župni zbor svete Jelene Križarice. Nakon mise uslijedilo je pučko veselje te gledanje video zapisa svečanog misnoga slavlja te 1991-e godine  koji je ostao kao trajni spomen na taj velebni događaj.

Darko Fiket, župni pastoralni suradnik