Proslavljeno Antunovo i po tradiciji blagoslov bicikala

Misno slavlje, te već tradicionalni, po jedanaesti put, blagoslov bicikala, dječjih kolica, djece i cvijeća održani su u nedjelju, 14. lipnja u kapelici sv. Antuna u Grabrovcu. Misno slavlje predslavio je zabočki župnik Marijan Culjak uz patera Josipa Sremića koji je okupljenim vjernicima u velikom broju sa svih strana  uputio prigodne riječi homilije.


Pater Sremić  u homiliji je poručio okupljenima, osobito obiteljima, neka budu „kućna Crkva” zagledana u dobro i da pobožan život sv. Antuna koji neka bude uzor svakomu na putu naviještanja dobra i radosne vijesti.

Sv. Antun se u potpunosti predao službi za druge. Pater Sremić je posebno Istaknuo karizme i kvalitete koje su ga resile a koje bi danas svatko od nas trebao nasljedovati – biti dobar, pošten, skroman i imati ljubavi za druge, ljubavi za svakoga čovjeka, velikog i malog, zdravog i bolesnog, a mogli bi tako nabrajati unedogled. Pokušajmo i mi poput Antuna svojom dobrotom, strpljivošću, ljubavlju zadužiti ovaj svijet i vrijeme u kojem živimo.


Na kraju misnoga slavlja vlč župnik Marijan uz zahvalu župljanima na aktivnom sudjelovanju oko organizacije proslave zahvalio je posebno dragom Bogu na lijepom vremenu, zatim Gradu Zaboku, gradonačelniku Hanžeku i njegovim suradnicima koji su u ime Grada sve nazočne počastili s kobasicama i osvježavajućim pićem, Gradskom Puhačkom Orkestru Zabok  koji su svirali prije i poslije misnoga slavlja, udruzi „Grabrovčani“ koji su za sve pripremili prigodno licitarsko srce i za najmlađe sladoled, udruzi sv. Marta, gradskoj tvrtki „Plavinka“ za uređenje okoliša, Martinu Golubanu za uređenje unutrašnjosti kapelice i organizacije ovog događaja, Snježani Lež za čišćenje kapelice, gosp. Nenadu Krznaru predsjedniku udruge „S.R.U.Z.“ koji su na njihov poziv pozvali bicikliste iz drugih krajeva grada Zagreba i Karlovca te šire i dalje okolice, gosp. Tihomiru Borovčaku koji je tiskao prigodne naljepnice za bicikle, ministrantima i svim suradnicima kao i svim ljudima dobre volje koji ste bili na ovom slavlju.  (Ako sam nekoga izostavio lijepo molim za oprost — autor teksta —-

Misno slavlje pjevanjem je uveličao zbor mladih župe sv. Jelene Križarice.

Po završetku misnog slavlja uslijedio je blagoslov djece od onih najmanjih pa do onih najvećih, cvijeća, bicikala i dječjih kolica.

Darko Fiket,
župni medijski suradnik