Put svjetla – autor župnik Marijan Culjak

U nastavku Vam donosimo put svjetla kojeg je za potrebe Apostolata molitve napisao naš župnik Marijan Culjak pa Vas pozivamo da ako niste uzmete knjižicu u župnoj crkvi i molite tu pobožnost a isto tako možete ju moliti i ovdje…. put svjetla možete preuzeti i u pdf formatu PUT SVJETLA zupnik Culjak _1_

PUT SVJETLA

Uvodno razmatranje

„Zapovijed vam novu dajem: ljubite jedni druge; kao što sam ja ljubio vas, tako i vi ljubite jedni druge.“( Iv.13,34)

U punini vremena sam Bog u liku Isusa iz Nazareta prilazi čovjeku kao čovjek. Njegova je jedina želja da ljudi spoznaju što je prava sreća i da odaberu novi put, put ljubavi. Ni zloća ljudi, ni nevjera mnoštva nije Isusa zaustavila jer ispunjen Duhom Svetim spremno izvršava volju Očevu do kraja. Prošao je našom zemljom čineći dobro, ne za pljesak ili nagradu svijeta, nego jedino iz ljubavi prema Ocu i nama.

Njegov put je PUT SVJETLA, njegovo poslanje je žrtva iz ljubavi, zato ustraje do smrti na križu da bi i smrt bila pobijeđena i zavladao život blaženstva u Božjem danukojega ne obasjava sunce ili ne zamračuje tama noći, jer svjetlost je sam Jaganjac Božji koji nam se neprestano daruje u Euharistiji da nas preporodi za svjetlo novoga dana. Nasljedujmo svoga brata i učitelja „kroz trnje do zvijezda“. Amen.

 

RADOST NEKA SVUD ZAVLADA,

KRISTU HVALU DAJMO SADA

JER LJUBAVLJU SPASI NAS.

 

PRVA POSTAJA

 ISUS JE USKRSNUO OD MRTVIH

 „ A anđeo reče ženama:  Ne bojte se! Isusa tražite, Raspetoga! Uskrsnu kako je rekao.“(Mt. 28,5-6)

 1. S. Klanjamo ti se, Kriste, i blagoslivljamo Te
 2. N. Jer si svojim uskrsnućem obasjao svijet.

 

Tama se boji svjetla i zato bježi pred njim ili nasrće na njega. Krist dolazi u tamu svijeta da dragovoljno prihvati izazov noći i otvori put nade i radosti za svakoga, put svjetlosti koji vodi do Božjih prostranstava.

Pomolimo se: Isuse! Tvoj pristanak na nepravednu osudu pokazuje istinsku želju da svaki čovjek povjeruje u pobjedu istine i život uskrsnuća. Predao si se u ruke ljudima tame, da bi zraka tvoje svjetlosti i milosti prodrla do srca  svih zarobljenih tamom grijeha i obmana svijeta. Vezanih ruku kidaš lance i okove ljudske zloće i pokvarenosti. Po svome slavnom uskrsnuću učini nas svjedocima tvoje ljubavi.

 S: Obasjaj nas svojim svjetlom!

N:  Obasjaj nas, Isuse!

STOJIŠ VEZAN USRED TAME

DA PRINESEŠ ŽRTVU ZA ME,

DA ME SVJETLOM PROSVIJETLIŠ.

 

DRUGA POSTAJA

 KRIŽ POSTAJE DRVO SPASENJA

 „Petar ugleda povoje gdje leže i ubrus posebno smotan na jednome mjestu.Tada dođe i onaj drugi učenik i vidje i povjerova.“ (Iv 20,6-7)

 1. S. Klanjamo Ti se, Kriste, i blagoslivljamo Te.
 2. N. Jer si svojim uskrsnućem obasjao svijet.

 

„Adame, da nisi jeo sa stabla koje sam ti zabranio?“ Tu počinje razaranje čovjeka u njegovoj biti. Djelo je to sina tame, Sotone, koji se svim silama bori da uništi svjetlo i raširi tamu zla. Čovjekova krhkost dirnuta u samo središte, pada pred izazovom moći i slave ovoga svijeta. Drvo navaljeno na Isusova ramena donosi novu nadu. Novi početak.

Pomolimo se:  Isuse, prihvaćanjem drva križa na svoja ramena ti nam daruješ novo stablo, stablo života. Premda neprestano niču novi izdanci mraka i tame ovoga svijeta, Tvoj križ ih neprestano guši. Usprkos svim protivljenjima „križ Tvoj svejednako gori“ i svijetli na putu života.

 1. S. Obasjaj nas svojim svjetlom!
 1. N. Obasjaj nas , Isuse!

 

RAJSKO DRVO OBORENO,

TVOJIM KRIŽEM PROBUĐENO,

LJUDSKOM RODU PRUŽA HLAD.

 

 TREĆA POSTAJA

PORAZ POSTAJE POBJEDA

 „Kaže Isus Mariji Magdaleni: Idi i javi: Uzlazim Ocu svojemu i Ocu vašemu, Bogu svojemu i Bogu vašemu!“ (Iv 20 16-18)

 1. S. Klanjamo ti se, Kriste, i blagoslivljamo Te.
 2. N. Jer si svojim uskrsnućem obasjao svijet.

Nije sramota pasti pod teškoćom života, ali je nedostojno odustati nakon prve poteškoće. Isus je  pao, ali je  i ustao zbog nas pa  i mi uz njega dobivamo snagu da se ne predamo očaju i malodušnosti nego podignemo i nastavimo dalje do konačnog cilja. A domovina je naša na nebesima.

Pomolimo se:

Velika je  ljudska zloća, ljudski prezir, odbačenost, poniženje. Sve si to osjetio u dubini svoje  duše i tijela, Isuse. Ustajući, dao si nam snagu da Te slijedimo u poniznosti i predanju Tvojem i našem Ocu, čiji nas zagrljaj čeka.

 1. S. Obasjaj nas svojim svjetlom.
 1. N. Obasjaj nas, Isuse!

 

KAKO TEŠKO BOLE RANE

KAD SE NA POL’ PUTA STANE.

TAD MI SVOJU RUKU DAJ.

 

ČETVRTA POSTAJA

NA  PUTU U EMAUS

„O bezumni i srca spora da vjerujete što god su proroci navijestili.“ (Lk 24,13)

 1. S. Klanjamo ti se, Kriste, i blagoslivljamo Te.
 2. N. Jer si svojim uskrsnućem obasjao svijet!

 

Šimunovo proročanstvo osjeća majka Marija u potpunosti tek u susretu na križnom putu svojega sina. Ona ga razumije i ljubi svim svojim majčinskim bićem, ali i istinska ljubav često traži žrtvu i bol. Njezino je  srce probodeno i razdijeljeno Sinu i nama kao kruh  koji uskrsli lomi u Emausu.  Suze što se kotrljaju niz njeno lice i padaju na ispaćenu zemlju postaju biseri koji pokazuju križ u novom svjetlu, u svjetlu žrtve  ljubavi majke i sina za sve ljude.

Pomolimo se: Isuse, ti osjećaš  težinu i žrtvu  svih  majki patnica i mučenica kroz ljudsku povijest upravo kroz suze svoje svete majke. Ustraješ zato u svom uspinjanju, da bi sve one jednoga dana prestale plakati  i primile nagradu tvojeg uskrslog zagrljaja u blaženstvu novog neba i nove zemlje. Hvala ti, Majko Marijo! Hvala Ti, Isuse.

 1. S. Obasjaj nas svojim svjetlom.
 2. N. Obasjaj nas, Isuse!

 

MARIJINOG SRCA PLAMEN

NEK OTOPI  LED I KAMEN

SRCU NOVOG ČOVJEKA.

 

PETA POSTAJA

ČUDESNI RIBOLOV

„Gospodine, svu noć smo se trudili ali ne ulovismo ništa. Ali na Tvoju riječ bacit ću mrežu.  I uhvatiše mnoštvo riba, mreže im se gotovo razdirale.“  (Iv 21, 4-6)

 1. S. Klanjamo ti se, Kriste, i blagoslivljamo te.
 2. Jer si svojim uskrsnućem obasjao svijet.

 

Kako je strašno kad je čovjek sam u nevolji. Svaka pomoć i svaki susret, pa makar i neznanca, olakšava krizu samoće. Ti si mogao, Isuse, izabrati drugi način spasenja ali si izabrao križ da nam pružiš svoju ljubav do kraja. Ti želiš i nas uključiti u tu spasonosnu žrtvu. Mi imamo tek nekoliko ribica i malo kruha, a ti želiš time nasititi nebrojeno mnoštvo. Tebi je važno da Ti vjerujemo, a sve ostalo činiš sam.

Pomolimo se: Premda je Tvoju patnju i žrtvu skrivio čovjek, Ti ga ne odbacuješ nego ga prihvaćaš kao partnera, kao prijatelja da se ponovno može osjećati vrijednim i dostojnim Tvoga povjerenja. Od Tebe učimo da nikoga ne otpišemo, odbacimo, gurnemo od sebe već da u svakome, osobito slabom i bolesnom služimo Tebi kao što si ti služio nama.

 1. Obasjaj nas svojim svjetlom.
 2. N. Obasjaj nas, Isuse!

 

TVRDO DRVO KOŽU DERE,

KRV ŠTO TEČE GRIJEHE PERE,

BRIŠE NAŠU SEBIČNOST.

 

ŠESTA POSTAJA

VERONIKIN RUBAC I UKAZANJE JEDANAESTORICI                                                

 „Mir vama! Zašto vam sumnje obuzimaju srca? Pogledajte ruke moje i noge! To sam ja! Opipajte me!“ (Lk 24,36-39)

 1. S. Klanjamo Ti se, Kriste, i blagoslivljamo Te
 2. N. Jer si svojim uskrsnućem obasjao svijet.

 

Često ljubomorno čuvamo neku sliku ili predmet drage osobe. Postaje nam gotovo svetinja. Spremni smo podnijeti svaku žrtvu da sačuvamo tu tanku nit koja nas povezuje s darivateljem. Veronika je siromašna, ali ima veliko srce za čovjeka patnika. Pruža sve što ima. Svoju maramu. Ti joj, Kriste, vraćaš mnogo više. Vraćaš joj maramu s vidljivim znacima trpljenja u njezinu srcu. Na njoj zauvijek ostaje neizbrisiva slika Tvoga zahvalnog pogleda za njezino milosrđe. Čija je slika u mome srcu?

Pomolimo se:  Isuse, Ti naplaćuješ i čašu vode pruženu žednome u Tvoje ime. Ti si nam darovao svoga Duha da nas uči poniznosti i ljubavi. Ostaješ učitelj do kraja. Nauči nas da budemo i mi prijatelji među sobom. Neka Tvoje presveto tijelo i krv u euharistiji urežu Tvoj lik i u naša srca.

 1. S. Obasjaj nas svojim svjetlom.
 2. Obasjaj nas, Isuse!

 

KO MARAMA KRVLJU TKANA

NA OLTARU SVAKOG DANA

SVIMA NAM SE  DARUJE.

 

SEDMA POSTAJA

VLAST OPRAŠTANJA GRIJEHA

Primite Duha Svetoga, kojima otpustite grijehe, otpuštaju im se; kojima zadržite, zadržani su im.“(Iv 20,23)

 1. Klanjamo ti se, Kriste, i blagoslivljamo Te.
 2. Jer si svojim uskrsnućem obasjao svijet!

 

Gotovo je, pomisliše učenici, prijatelji, znanci. Bolje da ostane ležati nego da dalje pati. Ali Krist pokazuje da vjera u Oca i vjernost Ocu, daje novu snagu. Mnogi bi odustali već davno. Mnogi ne žele ni pokušati jer se uzdaju samo u sebe. Takva vjera brzo klone i čovjek sve dublje tone.

Pomolimo se: Gospodine, Ti si bio slomljen na putu našega spasenja, ali nisi odustao. Mržnja je već slavila pobjedu. Ali Tebe vodi samo ljubav, neizmjerna, božanska. Ti nas učiš opraštati. Činiš to i danas u svakoj svetoj misi, u svakoj riječi. Učiš nas kako se oprašta, a onda nam daruješ sebe i svoj mir u svetosti i dobroti kruha koji slama svaku mržnju i neprijateljstvo.

 1. Obasjaj nas svojim svjetlom.
 2. N. Obasjaj nas, Isuse.

 

DOK PRIMAMO RAJSKE SLASTI,

NE DAJ NAM U NAPAST PASTI

DA TE IKAD’ PREZREMO.

 

OSMA POSTAJA

APOSTOL TOMA I MODERNI ČOVJEK

„Prinesi ruku i stavi je u moja rebra i ne budi nevjeran nego vjeran. Odgovori Toma: Gospodin moj i Bog moj.“(Iv 20, 28)

 1. S. Klanjamo ti se, Kriste, i blagoslivljamo Te
 2. N. Jer si svojim uskrsnućem obasjao svijet.

 

Pustiti koju suzu, okrenuti glavu, pokazati trenutak sažaljenja i krenuti dalje.  Tako se ponaša čovjek kad naiđe na nesreću u prometu, kad gleda ratna razaranja, zatrpane pod zemljom, iznakažene u požaru… Sve to se događa drugima, a ne meni. Ne vjerujem da je sve tako strašno. Pa što ja mogu učiniti?  Nije dosta suza ili pogled. Bog nas je stvorio da živimo s drugima i za druge, i u dobru i u zlu. Isključiti se – znači prezreti Stvoritelja.

Pomolimo se: Gospodine, zato si došao da liječiš rane, nastale našom sebičnošću na ljudima i prirodi. Za prljavi dobitak spreman je čovjek drugome nanijeti nenadoknadiv gubitak. Pomozi nam da shvatimo kako naša djeca i mladi zbog takvih neljudskih odnosa neće imati budućnosti. Za mir nije dosta pregovarati nego ga treba stvarati. Pouči nas u tome Učitelju.

 1. S. Obasjaj nas svojim svjetlom.
 2. Obasjaj nas, Isuse!

 

TI NAM KRISTE SNAGA BUDI

DA SE SVAKI OD NAS TRUDI,

DA NA ZEMLJI VLADA MIR.

 

DEVETA POSTAJA

PETRE LJUBIŠ LI ME?

Nakon doručka upita Isus Šimuna Petra: „Šimune Ivanov, ljubiš li me više nego ovi?“ Odgovori mu:  „Da, Gospodine, ti znaš da te volim!“ (Iv 21,15)

 1. Klanjamo ti se, Kriste, i blagoslivljamo te.
 2. N. Jer si svojim uskrsnućem obasjao svijet.

 

Ljubav je jedina istinska sila koja pokreće čovjeka prema Bogu i spušta Boga do čovjeka. Kad nam ponestane ljubavi ili dopustimo da ona izblijedi, padamo u dubinu svoje sebičnosti. Ljubav je uvijek žrtva koja može biti toliko bolna da se pod njom padne i više puta klone. No uvijek si Ti, Kriste, u našoj blizini da nas pridigneš. Zato se vjernik ne smije  prepustiti malodušnosti.

Pomolimo se: Isuse, ti ne tražiš od nas da mijenjamo svijet svojim silama i svojom pameću, da stvaramo velebna djela, postižemo vrhunske rezultate u našem djelovanju. Ne tražiš od nas da puno molimo, da budemo savršeni i bez ikakvih slabosti. Ono što tražiš od Petra očekuješ i od svakoga od nas. Jer ljubiti Tebe možemo samo ako ljubimo i tvoju braću i sestre, a ljubeći njih jedino možemo tebi iskreno reći: „Gospodine, ti sve znaš. Tebi je poznato da te volim.“

 1. Obasjaj nas svojim svjetlom.
 2. Obasjaj nas, Isuse.

 

LJUBAV NISU PRAZNE RIJEČI,

TO JE SNAGA KOJA LIJEČI

BOLI SVIJETA RANJENOG.

 

DESETA POSTAJA

SNAGA LJUBAVI U PREDANJU

Zaista, kažem ti:„Dok si bio mlađi, sam si se opasivao i hodio kamo si htio; ali kad ostariš, raširit ćeš ruke i drugi će te opasivati i voditi kamo nećeš.“ (Iv 21,18)

 1. Klanjamo ti se, Kriste, i blagoslivljamo Te.
 2. N. Jer si svojim uskrsnućem obasjao svijet.

 

Što je moje a da nisam primio od drugih, a u konačnici kao Božji dar? Sve ono čega se grčevito držim, čime se zaogrćem, odvajam od drugih, sve za čime težim i za što se iscrpljujem,  samo je ogrtač kojim skrivam svoju golotinju. Patnik Job poručuje: „Gol iziđoh iz krila svoje majke. Gol se opet onamo vraćam.“ (Job.1,21)

Pomolimo se: Gospodine, Ti si mirno dopustio da Ti uzmu sve prolazno i vremenito kako bi nas o uskrsnuću obukao u novost života. Nauči nas da se klonimo svake navezanosti na ovaj svijet i svega što bi nas udaljilo od „siromaštva duha“, da svučemo sa sebe starog čovjeka određenog za propadljivost,  a zaogrnemo se u dostojanstvo ljubavi prema tebi i bližnjima.

 1. S. Obasjaj nas svojim svjetlom.
 2. N. Obasjaj nas ,Isuse.

 

U ZEMALJSKOJ PROLAZNOSTI

NAUČI ME PONIZNOSTI

DA TE SLIJEDIM SRCEM SVIM.

 

JEDANAESTA POSTAJA

ISUS ŠALJE SVOJE UČENIKE NAVIJEŠTATI

 „Dana mi je sva vlast na nebu i na zemlji. Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga“ (Mt 28, 18-20)

 1. S. Klanjamo ti se, Kriste, i blagoslivljamo Te.
 2. Jer si svojim uskrsnućem obasjao svijet.

 

Tvoje tijelo pribijeno na drvu križa već tada poručuje svima: „Jedino istinsko predanje i potpuna poniznost pobjeđuju oholost i zloću.“ S tom zadaćom šalješ svoje  učenike u svijet. Sakramenat krštenja i nas obvezuje da budemo Tvoji svjedoci i Tvoji navjestitelji.

Pomolimo se: „Ne bojte se ja sam pobijedio svijet.“ Daj, Isuse, da budemo Tvoj glas u našem svijetu, da budemo Tvoji koraci koji se približavaju bratu, da budemo Tvoje ruke koje će, u Tvoje ime, zagrliti čovjeka, opterećena i izgubljena u lutanjima za potragom istine.

 1. Obasjaj nas svojim svjetlom.
 2. Obasjaj nas, Isuse.

 

SVETI KRST I POMIRENJE

KLJUČ JE NAMA ZA SPASENJE

TVOJOM PATNJOM DAROVAN.

 

DVANAESTA POSTAJA

 ISUS UZLAZI OCU DA NAM PRIPRAVI MJESTO

 „Kada to reče, bi uzdignut njima na očigled i oblak ga ote njihovim očima.“ (Dj 1,9)

 1. Klanjamo ti se Kriste i blagoslivljamo Te.
 2. N. Jer si svojim uskrsnućem obasjao svijet.

 

Kad čovjek kreće na put mora imati cilj jer inače je njegovo putovanje obično vrludanje prema ponoru tame. Do cilja moramo imati putokaze i po njima se ravnati. Krist nam je darovao sakramente da nas provedu svojom božanskom snagom kroz vrata smrti do cilja – vječnoga života.

Pomolimo se: Uskrsli Kriste! Želiš da Tvoji darovi u sakramentima pomognu naše uspinjanje kroz životnu Golgotu. Oni pokazuju tvoju prisutnost među nama i tvoju brigu za naše vječno spasenje. Često ih zanemarujemo ili smo hladni prema njima, a ti si dao život da mi živimo i uskrsnuo da s Tobom kraljujemo. Učini nas vrijednima te žrtve ljubavi!

 1. Obasjaj nas svojim svjetlom.
 2. N. Obasjaj nas, Isuse.

 

TVOJE TIJELO I KRV SVETA

DARUJE SE ZA SPAS SVIJETA

JER NAS LJUBIŠ BESKRAJNO.

 

TRINAESTA POSTAJA

MARIJA S APOSTOLIMA ČEKA OBEĆANOG DUHA SVETOGA

  „Svi bijahu jednodušno postojani u molitvi sa ženama, i Marijom, majkom Isusovom.“ (Dj 1, 12-14)

 1. Klanjamo ti se, Kriste, i blagoslivljamo te
 2. N. Jer si svojim uskrsnućem obasjao svijet.

 

Marija je dosljedna do kraja. Njezin „fiat“  „neka mi bude po tvojoj riječi“, toliko je puta stavljen na kušnju. Navještenje u Nazaretu, rođenje u Betlehemu, progonstvo u Egiptu, osuda i na kraju mrtvo tijelo u njezinu krilu u Jeruzalemu, nisu je slomili. Njezine strepnje i boli, njezine istočene suze nisu je udaljile od vjere u obećanje. Ona ne traži samilost nego je tu da potiče plamen u srcima onih koji gube nadu i vjeru u vječnu ljubav.

Pomolimo se: Proslavljeni Isuse, ti si uvijek nazočan u svojoj zajednici Crkvi. Po molitvama i zagovoru svoje i naše majke Marije, koju si nam darovao s križa obdari i nas Duhom Svetim. Neka njegovi darovi: mudrost, razum, savjet, jakost, znanje, pobožnost i strah Božji  postanu temelj nama i budućim naraštajima da već na zemlji živimo kao građani neba!

 1. Obasjaj nas svojim svjetlom.
 2. N. Obasjaj nas ,Isuse.

 

MARIJO,  U SVOJOJ SLAVI

GREŠNE NAS NE ZABORAVI!

MOLI ZA NAS SINA SVOG.

 

ČETRNAESTA POSTAJA

SILAZAK DUHA SVETOGA

 „I eto iznenada šuma s neba, kao kad puše silan vjetar. I svi se napuniše Duha Svetoga.“ (Dj 2, 2.4.)

 1. Klanjamo ti se, Kriste, i blagoslivljamo Te.
 2. Jer si svojim uskrsnućem obasjao svijet.

 

Duh Sveti, kojega nam Ti Kriste šalješ, potpomaže našu nemoć. Neka nas pouči živjeti, prihvatiti s ljubavlju križ u kušnjama bolesti i trpljenja, nauči nas istinski ljubiti. Znamo da bez njega svijet ne bi postao ni opstao. Od kuda snaga majci da prihvati bolesno dijete? Od kuda nada onima koji trpe nepravdu? Od koga moć opraštanja i najvećem neprijatelju? Isuse! Sve je to djelo Duha  Svetoga kojega nam velikodušno daruješ.

Pomolimo se: Gospodine, neka tvoj Duh sjedinjuje Crkvu, gradi mostove ljubavi, obnavlja naše obitelji i bude svjetionik mladima na uzburkanom moru života. Neka nas uči moliti i voljeti, raditi i zahvaljivati, rušiti zidove zla i kidati lance grijeha. Neka nas on dovede u vječno zajedništvo Presvetoga Trojstva: Oca, Sina i Duha Svetoga. Amen.

 1. S. Obasjaj nas svojim svjetlom.
 2. N. Obasjaj nas, Isuse.

 

OŽIVLJENE SVETIM DUHOM,

NAHRANJENE KRISTOM, KRUHOM,

OČE, PRIMI U SVOJ DOM

 

 ZAVRŠNA MOLITVA

Gospodine Isuse Kriste! Razmatrajući Tvoju spasenjsku žrtvu i ljubav obasjanu uskrsnućem te Tvoj slavni povratak Ocu, osjećamo da nismo vrijedni tolikoga dara kojim si nas nesebično obdario. Smijemo se već kao putujuća Crkva zvati i prepoznati kao ljubljena djeca nebeskog Oca te kao  Tvoja braća i sestre. Smijemo Te primati, često, i našim nedostojnim srcem u Euharistiji,  smijemo tebe živoga Boga, mi smrtnici nazivati istinskim prijateljem. Učini nas dostojnima u svakom trenutku stati pred Tebe i gledati Te oči u oči. Učini za svakoga od nas taj susret proslavom naše krhkosti i ispunjenjem istinske želje da Te nasljedujemo poput Tvoje i naše majke Marije. Blažena Djevice Marijo, budi nam odvjetnicom  i putokazom do vječnosti. Svi sveci i blaženici hrvatskog naroda molite za nas, sada i na času smrti naše. Amen.

 

MILOSRDNI BOŽE, HVALA

ŠTO JE TVOJA LJUBAV DALA

NAKON SMRTI NOVI DAN!

 

DNEVNO PRIKAZANJE

Bože, naš Oče,
prikazujem ti sav svoj dan.
Prikazujem ti svoje molitve,
misli, riječi, djela i trpljenja
u jedinstvu s tvojim Sinom Isusom
Kristom koji se tebi u Euharistiji
trajno prikazuje za spasenje svijeta.

Neka Duh Sveti,
koji je vodio Isusa,
bude danas i moj vođa
i moja snaga
da mogu svjedočiti tvoju ljubav.

A s Marijom, Gospodinovom
Majkom i Majkom Crkve,
molim te osobito za nakane
što ih Sveti otac za ovaj mjesec
preporučuje molitvama svih
vjernika.

PUT SVJETLA

Izdaje: Župa sv. Jelene Križarice

Ljudevita Gaja 4

49210 Zabok

Tel. +385 49 221 954

Mob. +385 98 913 90 14

www.zupa-zabok.org

 Sastavio: vlč. Marijan Culjak, župnik

Lektura teksta: gđa Nevenka Miškulin

Obrada teksta i slika: gosp. Darko Fiket, izvor internet

 APOSTOLAT MOLITVE

Odgovara: p. Zvonko Vlah, DI

www.apostolat-molitve.org

 Grafička priprema i tisak:

Hon-ing d.o.o.

Vrankovec 11/b

49223 Sveti Križ Začretje