Radni dokument Vijeća HBK za katehizaciju i novu evangelizaciju

Radni dokument Vijeća HBK za katehizaciju i novu evangelizaciju “Da vaša radost bude potpuna (1v 15,11). Kateheza i rast u vjeri u današnjim okolnostima” predstavljen je na ovogodišnjem simpoziju uz 25. obljetnicu vjerskoga odgoja i vjeronauka u školi, 14. listopada 2016. u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu.

Kako izvještava Informativna katolička agencija “riječ je o dokumentu čiji je predgovor napisao predsjednik toga Vijeća đakovačko-osječki nadbiskup dr. Đuro Hranić. Cilj radnoga dokumenta je sagledati sveukupno katehetsko djelovanje Crkve kao jedinstvenu cjelinu. U njemu se podsjeća na prijeđeni evangelizacijsko-katehetski put i poziva na hrabrost u ostvarenju misijskoga zanosa Crkve te novoga susreta čovjeka s Bogom i ljudi međusobno.

 
biskupi_izbori_2015

U dokumentu se govori i o ulozi katehete i vjeroučitelja, te naglašava njihovo timsko djelovanje na svim područjima. Župa je najznačajnije mjesto oblikovanja kršćanskoga zajedništva u kojoj kršćani postaju svjesni da su članovi crkvene zajednice. Ovaj radni dokument pruža snažnu građu za javnu i stručnu raspravu.

Predsjednik Vijeća HBK za katehizaciju i novu evangelizaciju mons. Đuro Hranić u osvrtu na radni dokument pozvao je svećenike i vjeroučitelje da ga prouče te iznesu svoje prijedloge i pastoralne smjernice uoči njegova konačnoga donošenja. Podsjetio je kako dokument nije doktrinalni rad nego pastoralni te potaknuo vjeroučitelje na promišljanje o tom dokumentu. Preporučio im je da na županijskim stručnim skupovima raspravljaju o tom dokumentu s ostalim vjeroučiteljima te pošalju svoje primjedbe i prijedloge koji će zatim biti objedinjeni.”

Radni dokument Vijeća HBK za katehizaciju i novu evangelizaciju “Da vaša radost bude potpuna (1v 15,11). Kateheza i rast u vjeri u današnjim okolnostima” preuzmite OVDJE.

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije