U AKCIJI ŽUPNOG CARITASA „BOŽIĆNA KOŠARICA“ PODIJELJENO 45 paketa korisnicima

Iza svakoga broja u detaljnim godišnjim izvještajima o radu Caritasa župe sv. Jelene Križarice u Zaboku može se iščitati njihova aktivnost u kojemu je prepoznata ljubav prema bližnjemu i ljudima u potrebi.

Dugogodišnja akcija „Božićna košarica“

I kroz ovogodišnje Došašće u trgovinama bile su postavljene košarice koji su imale za cilj prikupiti hranu i osnovne higijenske potrepštine. U petak 22. prosinca volonteri župnoga Caritasa organizirali su podjelu božićnih paketa potrebitim obiteljima. Prilikom kratkog susreta s njima zaželjeli su im obilje Božjega blagoslova za nadolazeći Božić. Ove godine podijeljeno je ukupno 45 božićnih paketa. Ovim putem župni Caritas zahvaljuje svim trgovinama koju su bile spremne za suradnju te omogućile postavljenje košarice na izlazu iz trgovina. Zahvaljujemo  „Vrtlariji Čuček“ koja je donirala božićne zvijezde za volontere i korisnike koju su se odazvali akciji te došli po pakete.

U svim tim akcijama potrebno je prije svega zahvaliti svim volonterima, aktivnima i onima podupirućima, voditelju Marku Biliću, župniku Branku Riseku, župljanima ali donatorima u župi i izvan nje koji prepoznaju nesebični rad za ljude u potrebi te svojim donacijama pomažu u svim akcijama koje se organiziraju.

Dvadeset i šest redovitih volontera ovoga župnog Caritasa dobrom organizacijom u radu prema ljudima u potrebi svoje poslanje usmjeravaju prema Kristovoj ljubavi prema svakom čovjeku ali i vjerom da pomažući potrebitima pomažu samom Kristu, koji se skriva u njima.

Ovim putem svima još jednom velika hvala.

Pripremio: Darko Fiket, tajnik