U Loboru održana procesija i misa za početak jesenske kampanje 40 dana za život u Zaboku

Vjernici iz deset hrvatskih gradova sudjelovat će u marijanskim procesijama za život u čast Bezgrješnom Srcu Marijinu pod geslom “Hrvatska Mariji, Majci Života”. Procesijama se obilježava početak jesenske kampanje bdjenja pred bolnicama i domovima zdravlja za prestanak pobačaja i širenje kulture života u hrvatskome narodu.

Više slika: https://photos.app.goo.gl/Udk3nJd3iA8LpEuk9

Tako se je ove nedjelje 22. rujna u župi sv. Ane u Loboru održala svečana procesija na čast Majci Mariji koja je započela pozdravnim riječima župnika vlč. Tomice Božićeka a koja je zatim krenula prema svetištu Majke Božje Gorske. Uz župnika u procesiji je sudjelovao domaći sin svećenik Matija Knok koji studira crkvenu povijest na Papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu, ministranti, muškarci koji su nosili kip Majke Božje, predstavnici inicijative u našoj županiji, zbor i ostali vjernički puk koji su svojom pjesmom, molitvom i žrtvom hodanja u brijeg željeli iskazati svoju ljubav za nerođene ali i za čitav naš narod.

Procesija uz nošenje kipa

Po dolasku u Svetište nakon kratkom odmora prije misnoga slavlja okupljenima se je obratila Brankica Kunštek, voditeljica molitvene inicijative koja se je osvrnula na proteklo razdoblje ali i s velikim žarom predstavila ovogodišnju inicijativu. Mi ovu kampanju posvećujemo Bezgrešnom Srcu Marijinu i Presvetom Srcu Isusovu, a geslo je „Jedno dijete više“ . Ovom današnjom procesijom i misom želimo se uteći Mariji koja je zaštitnica života, želimo joj preporučiti  svu našu djecu, obitelji ali i nerođenu djecu. Ove godine naš hod započinje u srijedu 25. rujna i trajat će do 3. studenog u kapelici Opće bolnice i bolnice hrvatskih veterana svakodnevno od 6.30 do 18.30 sati – ističe voditeljica Brankica te poziva sve nazočne na ustrajnost i zajedništvo.

Brankica Kunštek – voditeljica kampanje

Nakon toga uslijedilo je misno slavlje koje je predslavio župnik uz vlč. Matiju Knoka koji je sve okupljene na početku homilije pozvao da si odgovorimo na pitanje kako ja mogu doživjeti tu Radosnu vijest odnosno koja je to poruka  Riječi za koji bi mi trebali ići? Ono što smo upravo slušali jest poziv da budemo poslušni gospodari, da ne budemo sebični i oholi.

Misno slavlje: vlč. Tomica Božiček i Matija Knok

Naš je zadatak upravljati svoje živote da budu na putu prema kraljevstvu nebeskom, tu smo pozvani da živimo pošteno da budemo oni koji će o tome najmanje biti vjerni. Također važno je da budemo svjesni da ne možemo upravljati ničijim drugim životom jer na to nismo pozvani.  Svatko od nas ima svoj put do kraljevstva nebeskoga jer ono što Gospodin gleda nalazi se u našoj svakodnevici. Svakoga dana kada se probudimo pozvani smo živjeti Božju ljubav prema svakome čovjeku jer to je način na koji možemo živjeti poštenu upravu u svojemu životu.

U tome neka nam pomoćnica bude Blažena Djevica Marija i velikan hrvatske povijesti blaženi Alojzije Stepinac koji je za Božju stvar dao svoj život te svojim životom neprestano slao poruku da je važno biti okrenut prema nebu   – ističe vlč. Knok.

Na kraju misnoga slavlja uslijedio je svjedočenje obitelji Danka i Nevenke Valec, roditelja devetero djece koji su svojim primjerom okupljenima izrekli svoj primjer radosnoga življenja vjere i ljubavi obiteljskoga života.

ob Valec

Kampanja će trajati od 25. rujna do 3. studenoga 2019. godine u 32 grada na 34 mjesta bdjenja, što ovu kampanju čini najvećom do sada.

          Darko Fiket, promotor inicijative, župni suradnik i suradnik Tiskovnog ureda                                                                Zagrebačke Nadbiskupije