Župne obavijesti

PONEDJELJAK Sastanak roditelja prvopričesnika trećeg A. i B. razreda u 19.30 sati u crkvi.

UTORAK Sastanak roditelja prvopričesnika trećeg C. i D. razreda u 19.30 sati u crkvi.

I dalje su na snazi sve mjere opreza od zaraze i širenja virusa COVID 19 pa vodimo o tome računa u svim našim vjerničkim susretima i događanjima.

Prilika za osobnu svetu ispovijed je svakoga dana za vrijeme svibanjske pobožnosti (u sakristiji).

Misne nakane možete upisati u sakristiji svakog radnog dana iza mise.

Molio bih one vjernike koji još imaju Caritasove kutijice kod sebe da ih donesu u crkvu na blagdan Svete Jelene Križarice.

Radovi u župnoj crkvi i uređenju sanitarnih čvorova u vjeronaučnoj dvorani su dovršeni. Molim sve vjernike i ljude dobre volje koji nam mogu pomoći u isplati izvedenih radova.

U našoj crkvi kao i u svim crkvama postavljeno je  posebno mjesto (»škrabica«) na kojemu vjernici mogu ostaviti svoje priloge za crkve i ljude stradale u potresu.

ŽUPNI BLAGDAN SVETE JELENE KRIŽARICE ove godine proslavljamo na malo drugačiji način zbog okolnosti koje su nas zadesile. Neće biti kao do sada duhovne obnove, procesije i većeg zajedništva ali su zbog toga tri svete mise na koje Vas sve pozivam, u 7.30, 10, i 19 sati. Kod svake mise prilika za osobnu svetu ispovijed. Neka nas ne spriječe trenutne okolnosti da taj dan propustimo ono što je najvažnije u toj proslavi a to je SVETA MISA.

I dalje lijepo molim da se pridržavamo mjera opreza i uputa koje smo dobili pridržavajući se socijalne udaljenosti. Prostor ispred crkve će biti ozvučen za sve one koji neće moći stati u crkvu.

Nakon svake mise neka vjernici obiđu oko oltara naše zaštitnice u molitvi i zagovoru za pomoć i zaštitu svete Jelene Križarice.