Čitanje sv. Pisma u korizmi 2021.

Na prijedlog naših župljana, te na poticaj inicijatora čitanja Sv. Pisma, Molitelja žive krunice iz župe sv. Ane Lobor, odlučeno je podržati hvalevrijednu inicijativu u našoj župi. Inače čitanje sv. Pisma u ovo vrijeme započelo je na Pepelnicu, a zaključiti će se s nedjeljom Cvjetnicom.  

Povod za čitanjem Biblije je Korizma, milosno vrijeme koje treba oplemeniti. Potrebno je probuditi vjeru na put obraćenja, a ima li boljeg načina nego dopustiti da riječi Božje glasno odjeknu među nama i donesu plodove milosti.  Korizma je vrijeme odricanja i djela ljubavi, stoga su vjernici mogli iskoristiti ovo milosno vrijeme i vrijeme čitanja Božje riječi kako bi svima ovo vrijeme doista bila  bude korizmena odluka da u vlastitom životu živimo u Duhu i budemo iskreni slušatelji i vršitelji Božje riječi.

Uključeno je više župa s područja Zagorskog arhiđakonata.

Čitanje Biblije u našoj župi započelo je u ponedjeljak 1. ožujka u 12:00 sati s molitvom Anđeoskog pozdravljenja, a završilo u 24:00 sati.

S čitanjem Svetog pisma započeo je župnik pred vjernim pukom, a potom su uslijedila čitanja župljana koji su bili voljni uključiti se prema unaprijed dogovorenom rasporedu čitanja.

Svatko je neprekidno čitao 30 minuta a tijekom čitanja Svetog Pisma pored neprestano su gorjele svijeće namijenjena za tu prigodu.

Riječ Božja koja je  glasno odjekivala u našoj crkvi i bila posijana u mnoga srca, neka urodi stostrukim plodovima i u naša srca donese mir i blagoslov.

Darko Fiket, župni suradnik