Kardinal Bozanić blagoslovio prostorije Tajništva Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić blagoslovio je u četvrtak, 24. studenog 2016. godine novouređene prostorije Tajništva Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije koje se nalaze u zgradi Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa.

Prije blagoslova, tajnik Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije dr. sc. Denis Barić zahvalio je kardinalu Bozaniću na njegovu prisustvu, ali je riječ zahvale uputio i nazočnim svećenicima: moderatoru Nadbiskupskog duhovnog stola preč. Marku Kovaču, ekonomu Zagrebačke nadbiskupije preč. Konradu Žižeku, ravnatelju Ustanove za uzdržavanje klera preč. Ivici Budinšćaku, te rektoru Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa preč. Anđelku Košćaku, za pomoć pri opremanju radnih prostorija. 

U svom je nagovoru Kardinal podsjetio da je Sinoda važan događaj za mjesnu Crkvu, koji se ne održava svake godine ni svakog desetljeća.

Ono o čemu su govorili naši predšasnici, kardinali Alojzije Stepinac i Franjo Kuharić, nama je sada omogućeno započeti – rekao je Kardinal, dodajući da osim prostorija, danas blagoslivljamo i sav onaj rad koji se odvija prije početka Sinode.


 
Euharistijsko slavlje otvorenja Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije, u četvrtak, 8. prosinca 2016. godine u zagrebačkoj prvostolnici s početkom u 18 sati, predvodit će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, a prvo zasjedanje predviđeno je za petak i subotu, 9. i 10. prosinca 2016. godine, na temu: Crkva zagrebačka u djelu evangelizacije.

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije