Najava: Betlehemsko svjetlo dolazi nam u srijedu na misu zornicu u Vatrogasnom domu

Betlehemsko svjetlo mira ima dugogodišnju tradiciju koja nam dolazi iz Beča. Nakon ceremonije u Beču, izviđači drugih zemalja prenose betlehemsko svjetlo mira u svoje zemlje. Izviđači iz Hrvatske nose betlehemsko svjetlo mira iz Beča u zagrebačku katedralu, a odatle se dalje širi po Hrvatskoj.

Betlehemsko svjetlo mira koje došlo je iz štalice Isusovog rođenja u Betlehemu, u našu župu i Grad Zabok stići će ove srijede 20. prosinca 2023. godine na misu zornicu u 6:00 sati VATROGASNI DOM zahvaljujući članovima dugoreškog Odreda izviđača „Spider“.

Lampione ćete moći nabaviti iza mise na izlazu u vatrogasnom domu po simboličnoj cijeni. Prikupljeni novac ići će u fond župnog Caritasa a prikupljeni novac bit će upotrijebljen za pomoć najpotrebitijima.

Svjetlo je apsolutni simbol Božića i u Bibliji simbolizira dolazak Isusa, a njegovim rođenjem je bio obećan mir svim ljudima dobre volje. Pozivamo župljane da prenesu Betlehemsko svjetlo mira svojim kućama jer samim tim činom želimo pridonijeti premošćivanju mržnje, egoizma i materijalizma.