Nastavak projekta Caritasa Zagrebačke nadbiskupije “CARITAS – NE RIJEČIMA, VEĆ DJELIMA III”

Caritas Zagrebačke nadbiskupije nastavio je s podjelom materijalne pomoći najugroženijim osobama s područja Karlovačke, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije u sklopu projekta programa FEAD “Caritas – ne riječima, već djelima III“. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) u okviru odgovora Unije na pandemiju bolesti COVID-19 i sredstvima Državnog proračuna RH.

Tako su  volonteri župnog Caritasa sv. Jelene Križarice u subotu 16. rujna 2023. godine podijelili 130 paketa svojim korisnicima no bilo je novih korisnika koji su po dolasku popunili izjave te preuzeli svoje pakete. Onima koji nisu osobno mogli  preuzeti pakete, stariji i bolesni, volonteri su dostavili  u njihove domove. U ovaj projekt “Caritas – ne riječima, već djelima III“ uključeno je osamdesetak obitelji s područja župe.

U današnju akciju uključio se je Mihael Jambrek, učenik 3a razreda iz Gimnazije Antuna Gustava Matoša u Zaboku na čemu mu zahvaljujemo osobito zbog spremnosti većeg angažmana cijele obitelji u aktivnostima naše župne zajednice.

O idućoj podjeli pravovremeno ćemo vas obavijestiti.

Caritas Župe sv. Jelene Križarice u Zaboku uz podršku župljana i ljude dobre volje svoje karitativno djelovanje usmjerava prema socijalno ugroženim članovima župne zajednice ali i  istovremeno nastoji senzibilizirati ostale župljane za probleme korisnika Caritasa.

Pripremio: Darko Fiket, tajnik