Novo ruho internetskog portala Informativne katoličke agencije

Informativna katolička agencija 20. rujna je predstavila svoje novo ruho. Novi portal ika.hkm.hr još je brži, sadržajniji i pregledniji. Uz korištenje bogate foto/audio/video galerije portala, čitatelji će imati priliku slati svoje vijesti i najave te tako sudjelovati u informiranju o crkvenim događanjima diljem Hrvatske i šire.
 
Prilikom puštanja u rad portala s nove domene, predsjednik Odbora za društvene komunikacije HBK, riječki nadbiskup mons. Ivan Devčić naglasio je da i ovaj novi portal odgovara na zahtjeve vremena i potrebe korisnika.

„Želimo i na ovaj način pokazati sve ono lijepo što se događa i u našim malim mjestima, a koje možda nikad ne dođe u prvi plan u mainstreamu”, rekao je mons. Devčić i podsjetio da su novi mediji dar i za Crkvu te da treba koristiti sve što nam je na raspolaganju za širenje Radosne vijesti.
 
„Ovo je još jedan korak u našem cilju – kroz Hrvatsku katoličku mrežu približiti Crkvu svima”, istaknuo je ravnatelj HKM-a mons. Svalina, te istaknuo da je modernizirani i novi portal IKA-e način da do što više čitatelja dopre evanđeoska vijest. Mons. Svalina podsjetio je na ideju i želju biskupa približiti se mladim ljudima koji žive u vremenu digitalizacije, a novi mediji pod okriljem Hrvatske katoličke mreže služit će za novu evangelizaciju.
 
Podsjetimo, Informativnu katoličku agenciju osnovala je Hrvatska biskupska konferencija 1993.g. u svrhu prikupljanja i posredovanja informacija o crkvenom i vjerskom životu na području Crkve hrvatskoga jezika i odgovarajućih informacija o Crkvi u svijetu, ali i o svim javnim zbivanjima s moralno-religijskoga gledišta. Odsada je pratite www.ika.hkm.hr