Održan tradicionalni četvrti po redu križni put vjernika ujedinjenih u župe Krapinskog dekanata

Ove subote 11. ožujka organiziran je tradicionalni 4. po redu  križni put vjernika župa Sveti Križ Začretje, Zabok, Veliko Trgovišće i Velike Erpenje koji je obuhvatio hod njihovim župama.

Okupljeni vjernici svoj hod su započeli molitvom i pjesmom u župnoj crkvi Uzvišenja svetog Križa u Svetom križu Začretju gdje ih je pozdravio domaćin preč. Dekan Vladimir Drnetić  koji je pred molio  prvu postaju križnoga puta. Svoj hod prema ostalim postajama križnoga puta predvodili su Vladimir Drnetić, dekan i župnik župe Uzvišenja sv. Križa, vlč. Branko Risek, župnik župe sv. Jelene Križarice i vlč Luka Slijepčević, župnik župa BDM od Sedam Žalosti u Velikom Trgovišću i župe sv. Tri Kralja u Velikoj Erpenji.

Svi zajedno ujedinjeni susreli su se na završnoj postaji u kapeli sv. Jurja u Jezeru
Klanječkom, župi Veliko Trgovišče sa sv. Misom koju je predslavio preč. Dekan Vladimir Drnetić.

Na kraju misnoga slavlja zahvalu okupljenim vjernicima uputio je vlč. Luka Slijepčević.  Preč. Drnetić je također zahvalio subraći svećenicima vlč. Branku i vlč. Luki na podrški i inicijativi oko same organizacije ovog hoda kroz ove tri župe.  Svaka dobra inicijativa, što je sigurno i ova današnja, raduje nas svećenike ali i sve vjernike. Velika zahvala svima onima koji su u pripremili za sve vjernike hodočasnike hranu i piće za okrjepu nakon hoda.

Tekst: Darko Fiket
Slike: Andreja Kovačić