Održana duhovna obnova za vijećnike župa Krapinskog dekanata

“Tko sam ja i koje je moje poslanje?”

U prekrasan sunčan ali hladan subotnji dan oko tridesetak članova svih vijeća župa iz Krapinskog dekanata okupilo se u pastoralnoj dvorani župe sv. Nikole biskupa u Krapini kako bi započeli duhovnu obnovu. Voditelj duhovne obnove je bio vlč. Vlado Razum duhovnik bogoslova zagrebačke nadbiskupije.

Ključna tema je bila “Pripravite put Gospodinu”, koja se protezala od svijesti vlastitog identiteta, nove liturgijske godine kao ponuda nove šanse, uronjenost u otajstvo, vjerničke vjerodostojnosti. Posebno je istaknuo model Isusova života za svakog vjernika. Po uzoru na Isusa vjernik bi trebao biti: dobar čovjek – krepostan (ispunjen bogoslovnim krepostima vjere, ufanja i ljubavi te razborit, pravedan, jak i umjeren); Božji čovjek – čovjek molitve, razmatranja i sakramentalnog života; čovjek Crkve – zaljubljenik u Crkvu; čovjek koji živi u svijetu i za svijet – idite po svem svijetu … a to je zadaća koju nam je Isus dao.

20161203_092917

Imamo li hrabrosti stati pred ogledalo postaviti si pitanja: tko sam zapravo  JA? jesam li dobar čovjek? Božji čovjek? Jesam li čovjek Crkve? Što Isuse Ti kažeš kakav sam JA? Po nama Gospodin želi doći do ljudi, upravo i kroz našu odgovornost uloge vijećnika  …  Potrebno je ući u pustinju da bi postao glas koji viče: pripravite put Gospodinu, poravnajte mu staze … 

20161203_092827

20161203_092932

Kazao je da je pred nama intenzivno razdoblje u godini za koje se treba dobro duhovno pripremiti kako bi se mogla u punini ostvarivati služba na koju smo pozvani da je vršimo odgovorno, savjesno i u skladu sa svojim poslanjem. Ne smijemo se pritom zadovoljiti s površnošću, nego morami težiti dubinama kako bismo mogli svjedočiti i živjeti pravu Istinu te druge dovodili do Boga, do Isusa. Najvažnije od svega je da  budemo bolji ljudi predani duhu Božjem i da živimo za druge.

Druženje je nastavljeno u prostorijama pastoralnog centra.

Darko Fiket                                         
župni medijski suradnik Tiskovnog
ureda