Održana peta sjednica Sinodskog povjerenstva za tematsko područje „Crkva zagrebačka u djelu evangelizacije“

U ponedjeljak, 6. veljače 2017. u 9 sati, u prostorijama Tajništva Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije, održana je peta sjednica Sinodskoga povjerenstva za tematsko područje Crkva zagrebačka u djelu evangelizacije.

Na sjednici su sudjelovali svi članovi Sinodskoga povjerenstva: prof. dr. Blaženka s. Valentina Mandarić, voditeljica Povjerenstva, preč. Božidar Cindori, gđa Ljuba Duvnjak, vlč. mr. Željko Faltak te vlč. mr. Jakov Rađa. Radnome dijelu sjednice nazočio je i vlč. dr. Denis Barić, tajnik Sinode.

Nakon uvodne molitve za Sinodu i pozdravnih riječi voditeljice Povjerenstva, članovi istoga osvrnuli su se na objekcije članova Predsjedništva Sinode glede prijedloga (propositiones) koje je Povjerenstvo oblikovalo, a o kojima će glasovati tijekom drugoga sinodskog zasjedanja, 24. i 25. veljače 2017. U tom smislu, imajući u vidu objekcije članova Predsjedništva kao i potrebne nadopune na koje su ukazali, na sjednici je izrađena konačna verzija prijedloga.

Istom, članovi Povjerenstva su odučili da će ovako oblikovane prijedloge predati i teološkoj, pravnoj i pastoralnoj komisiji Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije kako bi iste dale svoje stručno mišljenje o oblikovanim prijedlozima. Nakon stručnoga mišljenja navedenih komisija, članovi Povjerenstva predstavit će konačnu verziju prijedloga članovima Predsjedništva Sinode na idućoj sjednici Predsjedništva, netom pred drugo sinodsko zasjedanje. Radni dio sjednice Povjerenstva završen je u 12 sati.

Tajništvo Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije