Održana šesta sjednica Radne skupine za izradu Završnoga dokumenta Sinode

Pod predsjedanjem zagrebačkoga nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, u ponedjeljak 2. rujna 2019. godine, u prostorijama Tajništva Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije, održana je šesta sjednica Radne skupine za izradu Završnoga dokumenta Sinode.

Na sjednici su sudjelovali svi članovi Radne skupine: mons. dr. Ivan Šaško, delegirani predsjednik, mons. Mijo Gorski, mons. dr. Stjepan Kožul, mons. dr. Stjepan Baloban, dr. Ante Crnčević, OFM, preč. mr. Marko Kovač, dr. Blaženka s. Valentina Mandarić i preč. dr. Denis Barić, tajnik Sinode.

Nakon pozdravnih riječi kardinala Josipa Bozanića i molitve za Sinodu, pročitan je zapisnik s pete sjednice Radne skupine koji je jednoglasno prihvaćen.

U prvom dijelu sjednice predstavio je mons. dr. Ivan Šaško izrađeni prijedlog četvrtoga dijela Završnoga dokumenta Sinode: Crkva Zagrebačka u hrvatskome društvu. Naglasio je da je navedeno poglavlje iznimno zahtjevno budući da podrazumijeva djelovanje Crkve zagrebačke u aktualnom trenutku hrvatskoga društva, pri čemu su uzeti u obzir predsinodski prijedlozi, Instrumentum laboris, sinodski prijedlozi, život Nadbiskupije i hrvatskoga društva, ali i najnoviji crkveni dokumenti s obzirom na navedenu temu. Stoga je zaključeno da je tekst četvrtoga tematskog područja potrebno još dopuniti i doraditi, a što će biti predstavljeno na idućoj sjednici Radne skupine.

U drugom dijelu sjednice tajnik Sinode dr. Denis Barić predstavio je i podijelio članovima Radne skupine objavljenu monografiju Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije »Hodimo u novosti života«, koja u riječi i slici čuva spomen na događaj nadbiskupijske Sinode. 
Tajništvo Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije