Održano nadbiskupijsko natjecanje iz vjeronauka za osnovne škole u Zagrebačkoj nadbiskupiji

Izvor: Zagrebačka Nadbiskupija

Nadbiskupijsko natjecanje iz vjeronauka za osnovne škole u Zagrebačkoj nadbiskupiji je održano 15. ožujka 2022. od 11 do 12 sati u prostorijama Ureda za vjeronauk u školi,(Zagreb, Branjugova 1).

Ove je godine zbog već poznate epidemiološke situacije ova razina natjecanja provedena isključivo kroz pisani test, kojem su učenici pristupili spremno i veselo. Okupili su se u dvorani prije samog natjecanja, kada je u ulozi domaćice učenike i njihove mentore pozdravila prof. dr. sc. Valentina Mandarić poticajnom uvodnom molitvom, a nakon nje obratio im se preč. Marko Kovač, kancelar, istaknuvši žar kojim se učenici natječu, a koji se krije i u imenu sv. Ignacija Loyolskog koji je ovogodišnji bitan dio građe za natjecanje. U želji da učenicima ovaj događaj bude lijep, svi su zajedno ponovili geslo sv. Ignacija: Sve na veću slavu Božju.

Nadbiskupijsko povjerenstvo činili su prof. dr. sc. Valentina Mandarić, dr. sc. Gordana Barudžija, Anita Vranić, Ivanka Petrović, Tomislav Krušlin, Petra Ervaćanin i Sanja Plevko. testovi su vrednovani, žalbi nije bilo te je konačni poredak natjecateljskih ekipa sljedeći (aritmetička sredina bodova cijele ekipe):

1. OŠ Dragutina Tadijanovića (mentor Plamenko Nosić) – 94,25
2. OŠ E. Kvaternika iz Velike Gorice (mentorica Nataša Čurić) – 93,50
3. OŠ Pantovčak (mentorica s. Monika Brčić) – 87,25
4. OŠ Borovje (mentorica Željkica Kraljević) – 71,25
5. OŠ Ksavera Šandora Gjalskog iz Zaboka (mentorica Ksenija Miškulin) – 67,75
6.  OŠ Alojzija Stepinca (mentorica Dragica Lovrić) – 66,25
7. OŠ Žakanje (mentorica Gabi Tomašić) – 46,75
8. OŠ Žitnjak (mentorica Vera Javni) – 31,75

Nakon proglašenja učenici i mentori dobili su simbolične darove, koje je uručila prof. dr. sc. Valentina Mandarić, te su se zajedno fotografirali za uspomenu.


Čestitamo svim natjecateljima, osobito onima koji su izborili državno natjecanje!

Sanja Plevko,
Ured za vjeronauk u školi