Pastoralne promjene u župi sv. Jelene Križarice

Danas, na četvrtu nedjelju došašća, misno slavlje zornice predvodio vlč. Tomislav Šagud, novoimenovani pastoralni pomoćnik u Župi. U homiliji istaknu  je da je Bog vjeran i da ostvaruje svoja obećanja, no ne na onaj način kako smo si mi to zamislili. Bog nas na primjerima Davida, Marije i Josipa, o kojima smo slušali, uči da u središte naših života stavimo ispravno štovanje Boga kroz molitvu, sakramente i kreposti. Neka nam u središtu ovozemaljskog življenja uvijek Bog bude na prvom mjestu, a ne zemaljski i ljudski kriteriji današnjice. Cjelovitu propovijed možete pročitati na https://sagud.xyz/propovijedi/2020/12/bog-ostaje-vjeran.

Na kraju misnoga slavlja vlč župnik Marijan je zaželio dobrodošlicu vlč Tomislavu, uz želju gorljivog zauzimanja za duše vjernika naše župe. Na tom putu neka ga prati Božji blagoslov i zagovor Svete Jelene Križarice – zaključuje vlč. Culjak.

Vlč. Marijanu Culjaku, župniku u Zaboku, prethodi operativni zahvat i duži oporavak, te će biti na bolovanju i odsutan iz Župe. Da bi se u Župi sv. Jelene Križarice u Zaboku osigurala redovita pastoralna služba, vlč. Tomislav ŠAGUD imenovan je privremenim upraviteljem. On od četvrte nedjelje došašća u Župi djeluje kao pastoralni pomoćnik, a na svetkovinu Bogojavljanja, 6. siječnja 2021. godine, preuzet će službu privremenog upravitelja župe.

Darko Fiket

Župni suradnik