U akciji Uskršnje košarice zabočkog Caritasa ove godine sudjeluje i tvrtka Valoviti papir Dunapack

Preuzeto: Portal Zagorje International.hr

Župni Caritas sv. Jelene Križarice u Zaboku koji broji 26 volonterki i volontera raznih dobnih skupina aktivno sudjeluje u socijalnom angažmanu i iz ljubavi pomaže potrebitima. Nekima od njih pomoć se pruža kontinuirano, a nekima periodično, ovisno o potrebi. Tako se već 20 godina, od kada zabočki Caritas i postoji, provode posebne akcije povodom velikih kršćanskih blagdana. Kako bi akcije pokrile što veći obujam, Caritas u svim trgovačkim lancima na području grada Zaboka postavi košare u koje mještani doniraju namirnice nakon čega se one slažu u pakete, a budući da je Uskrs iza ugla, Caritas je ove godine ostvario suradnju i s tvrtkom Valoviti papir Dunapack d.o.o. koji je ove godine donirao 40 paketa.

– Priča je krenula nakon razgovora s voditeljem župnog Caritasa Markom Bilićem. Čuvši s kojim se izazovima svakodnevno susreću i kako broj korisnika koji trebaju njihovu pomoć, nažalost, iz dana u dan raste, odlučili smo konkretno pomoći obiteljima u potrebi i uljepšati Uskrsne blagdane. Odlučili smo donirati 40 paketa raznih namirnica za 40 obitelji. Paketi su složeni u jednom trgovačkom centru i zapakirani, a biti će isporučeni u kutijama koje smo ciljano, u potrebnim dimenzijama, izradili za ovu donaciju kako bi se što lakše i u ekološkoj ambalaži transportirale na krajnju adresu. Ovo je početak jedne lijepe suradnje – ispričali su nam iz Dunapacka gdje se nadaju da će svojim primjerom potaknuti i ostale tvrtke, ali i pojedince, da se priključe humanitarnim akcijama za dobrobit naše lokalne zajednice.

Sanja Miketić-Curman, Valoviti papir Dunapack d.o.o.

Voditelj župnog Caritasa sv. Jelene Križarice odmah je pri početku poentirao razlog pokretanja akcije.

– Kupovna moć naših sugrađana, nažalost, svakim danom sve više pada. Odlučili smo se obratiti tvrtki Valoviti papir Dunapack d.o.o. za konkretnu pomoć i suradnju. Tvrtka se spremno odazvala i odlučila je poduprijeti ovu akciju. Uz to, stavila se na raspolaganje te iskazala interes i želju da nas prati i u budućim projektima i akcijama – kazao je Bilić pa dodao kako će se u Uskršnjoj košarici ove godine, zahvaljujući anonimnim donatorima, pronaći i plišane igračke za najmlađe. Valja još napomenuti kako se kroz vrijeme Korizme provodio i projekt Kosa ljubavi kroz koji je frizerka koja želi ostati anonimna besplatno ošišala starije korisnike Caritasa.

Marko Bilić, Caritasa sv. Jelene Križarice

– Na Caritas popisu su trenutno 83 obitelji, odnosno brojimo 217 članova o kojima brinu volonteri koji taj posao rade bez naknade, iz ljubavi prema Bogu i svom bližnjem. Caritas je ljubav. To je poanta – poručio je Bilić i veliku zahvalu uputio tvrtki Dunapack koja se promptno odazvala akciji.

Na kraju, preostalo nam je da vas pozovemo da se uključite i napravite dobro djelo za one kojima je to najpotrebnije. Sve informacije možete potražiti na Facebook stranici Caritasa ili web stranici župe. Iskoristimo svaku priliku i činimo dobro za bolje sutra!