Volonteri SHKM-a, budite na pomoć potrebitim župljanima

Svjesni stvarnosti i životnih okolnosti pandemije koronavirusa u cijelome svijetu, Europi i Domovini, Pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije pozvao je sve punoljetne volontere Susreta hrvatske katoličke mladeži u Zagrebu na susretljivost i pomoć svima onima kojima je pomoć, zbog starosti, bolesti ili inih razloga, izrazito potrebna. Volonteri se trebaju javiti svojim župnicima kako bi svoje snage i sposobnosti u okviru župnih Caritasa dali najpotrebitijim župljanima. Poziv prenosimo u cijelosti.

Dragi mladi, vrijeme u kojem se nalazimo stavlja pred nas nove izazove i postavlja pitanja našoj kršćanskoj vjerodostojnosti. Razumljivo je da nepoznate situacije mogu uzrokovati tjeskobu, ali uzmimo ovo vrijeme kao poziv na preispitivanje vlastitog života i kao poticaj da se otvorimo nečem novom i učimo sve gledati Božjim očima.

Ovo vrijeme nam pruža prigodu da kao kršćani otkrivamo nove načine življenja ljubavi prema svojim bližnjima. Stoga pozivamo sve punoljetne volontere SHKM-a da se jave svojim župnicima te ponude svoje snage i sposobnosti da preko župnih Caritasa budu na pomoć župljanima kojima se zbog bolesti ili starosti preporučuje da izbjegavaju izlaske iz svojih domova.

Usmjerimo sada svoj polet kojim smo krenuli u pripremu SHKM-a onamo gdje je naša pomoć najpotrebnija. Molimo sve koji će se uključiti u bilo kakve akcije pomoći da se strogo pridržavaju uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kako bi zaštitili sebe, svoje obitelji, ali i one kojima će se staviti na raspolaganje.

Pozivamo vas i da molitvom pratite sve koji su na bilo koji način izloženi ovoj epidemiji.
 

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije