Obavijest o radu Caritasa Zagrebačke nadbiskupije

Caritas Zagrebačke nadbiskupije budno prati stanje i razvoj situacije vezano za epidemiju bolesti uzrokovane COVID-19.


U izvanrednim okolnostima koje nas pogađaju posebno ćemo biti usmjereni na najugroženiji dio populacije, a to su starije i nemoćne osobe te im svoje služenje dodatno staviti na raspolaganje.

Radi zaštite i sprječavanja širenja koronavirusa, Caritas Zagrebačke nadbiskupije rad svojih službi do daljnjega prilagođava novonastalim okolnostima:
 

• Pomoć u kući starijim i nemoćnim osobama odvijat će se dostavom prehrambenih namirnica i lijekova te će se njihove potrebe pratiti putem telefonskih kontakata.
• Socijalna samoposluga dostavljat će uz pomoć volontera starijim i nemoćnim osobama iz evidencije Caritasa pakete hrane na kućnu adresu.
• Obiteljsko savjetovalište djelovat će isključivo putem telefona i elektronske pošte.
• Primanje i podjela odjeće obustavlja se do daljnjega.
• Služba za župne Caritase koordinirat će rad volontera u župnim Caritasima; kontakt voditelja službe je 098 408 976.


Pozivamo sve koji se volontiranjem žele uključiti u pomoć pri dostavi namirnica starijim i nemoćnim osobama, da se jave Caritasovoj službi za volontere na mob. 099 2620 470 ili u svoj župni Caritas.

Starije osobe kojima je potrebna pomoć pri nabavi hrane i lijekova, kao i oni koji imaju saznanja o takvim osobama u potrebi, mogu se javiti Caritasovoj socijalnoj službi na mob. 098 9840 592 ili prijemni.ured@czn.hr.

Imajući u vidu nastalu situaciju Caritas poziva zaposlenike, volontere, korisnike i donatore da redovito prate preporuke i mjere koje izdaju nadležne institucije te da u skladu s istima organiziraju rad i život.
Svi koji se darovima žele uključiti u pomoć potrebnima, mogu nam se javiti na broj mobitela 098 386 285.

s. Jelena Lončar, ravnateljica Caritasa