Vrijedna donacija računala župnom Caritasu župe sv. Jelene Križarice u Zaboku

U prostorijama Državne geodetske uprave u Zagrebu održana je primopredaja informatičke opreme koja je Odlukom glavnog ravnatelja, gosp. Antonija Šustića, dipl. ing. geod., rashodovana a kao ispravna izdvojena u svrhu doniranja institucijama i udrugama koje se, između ostaloga, bave humanitarnim radom i brigom za pojedinca . Tako je za potrebe župnog Caritasa Župe svete Jelene Križarice Zabok načelnik sektora za informacijsko komunikacijski i geoinformacijski sustav, dr. sc. Ilija Grgić, uručio 6 kompleta stolnih računala s pripadajućom opremom. U ime župnog Caritasa donaciju je preuzeo voditelj Marko Bilić.

(načelnik sektora dr.sc. Ilija Grgić  i Marko Bilić, voditelj Župnog Caritasa)       

Pri primopredaji donacije načelnik Grgić naglasio je da Državna geodetska uprava redovito obnavlja zastarjelu informatičku opremu koja po svojim funkcionalnostima više ne odgovara standardu radnog mjesta, pa se sukladno tomu starija, ispravna informatička oprema donira udrugama ili ustanovama kojima je ista i više nego potrebna. Ističe da je takva vrsta donacija postala redovita praksa kojom se nastoji unaprijediti informatička pismenost pojedinaca, ali i poboljšati provođenje svakodnevnih aktivnosti raznih ustanova i udruga.

(Antonio Šustić, dipl.ing.geod, glavni ravnatelj)

Župni Caritas župe u Zaboku zahvalio je ponajprije Glavnom ravnatelju Državne geodetske uprave, gospodinu Antoniju Šustiću, dipl. ing. geod., koji je prepoznao potrebu za donacijom na našu zamolbu, ali i senzibilitet za čovjeka u potrebi.

Donirana računala župni Caritas donirat će osnovnoškolskoj djeci koja još uvijek nemaju osobna računala kod kuće, a uvelike će im pomoći u učenju i svladavanju školskog gradiva.

Pripremio: Darko Fiket, tajnik župnog Caritasa