Zagrebačka nadbiskupija u 2018. godini darovala 249 tisuća kuna mnogobrojnim obiteljima

Tradicija koja traje od 2001. godine, kada je zagrebački nadbiskup Josip Bozanić u svojoj božićnoj poruci istaknuo da će biskupi zagrebačke Crkve, u cilju da i na vanjski način podrže i ohrabre obitelji s brojnijom djecom, nastojati osobno krstiti svako peto dijete u obiteljima naše Nadbiskupije, obilježena je i u protekloj, 2018. godini.

Tijekom 2018. godine u Zagrebačkoj nadbiskupiji je po preporuci župnika iz 54 župa kršteno 83 djece iz brojnih obitelji:

49 krštenja 5. djeteta,
20 krštenja 6. djeteta,
7 krštenja 7. djeteta,
3 krštenja 8. djeteta,
1 krštenje 9. djeteta,
1 krštenje 10. djeteta,
1 krštenje 11. djeteta i
1 krštenje 12. djeteta, u obitelji.

Prigodom krštenja, koje redovito čini biskup ili delegat Nadbiskupskog duhovnog stola, Zagrebačka nadbiskupija daruje obitelji svakoga djeteta 3 000 kuna i Bibliju. Ukupno je tako u 2018. godini Zagrebačka nadbiskupija darovala 249 000 kuna kao pomoć mnogobrojnim obiteljima.

Draga braćo i sestre, Božić je slavlje života i providnosna prilika za sve, a napose za obitelji, da zahvalimo Gospodinu za dar života i da se uključimo u nastojanja koja se bore za život, koja ga štite i promiču; da podupiremo sve koji zadivljujućom predanošću djeluju kako bi posvuda prevladao život. Istodobno molimo Gospodina da dodirne srca ljudi koji zastupaju kulturu protivnu životu, poglavito onih u našoj domovini Hrvatskoj. Ondje gdje ljudski život nije viđen ni življen kao nešto sveto i nepovrjedivo, nego kao potrošno dobro, vrjednovano mjerom korisnosti, briga za darovani život postaje naporom, a dijete koje je začeto i na putu da se rodi opterećenje koje se može i ukloniti. To se protivi slavljenju Božića, ma koliko bio prekriven svjetlima i bukom zabave – poručio je kardinal Bozanić u ovogodišnjoj božićnoj poruci.

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije