Završeno prvo zasjedanje Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije

U subotu 10. prosinca 2016. godine završeno je prvo zasjedanje Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije koje je započelo dan ranije. Kroz dva dana članovi Sinode razmišljali su i iznosili svoja razmišljanja na temu „Crkva zagrebačka u djelu evangelizacije“.

Na početku popodnevnog dijela zasjedanja, pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško pročitao je pismo koje će u ime sudionika Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije biti upućeno Svetom Ocu, papi Franji kao zahvala za njegovo Pismo kojim se obratio sudionicima Sinode, a u kojem izražava svoju blizinu, molitvenu podršku, ohrabrenje i blagoslov radu Sinode.

Na kraju prvog zasjedanja, svima se obratio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić izrazivši zahvalnost članovima Sinode i svima neposredno uključenima u njezinu pripremu i održavanje. „Svi smo usmjereni prema istom cilju. Želimo biti otvoreni Bogu i to smo osjetili kroz ova dva dana“, istaknuo je Kardinal naglasivši da je sad potrebno iskustvo Sinode, koje smo primili kroz ova dva dana, prenijeti na cijelu našu nadbiskupijsku zajednicu.

Zbog novonastalih okolnosti sljedeće zasjedanje Sinode neće se održati 3. i 4. ožujka kako je bilo predviđeno, nego u petak i subotu, 24. i 25. veljače 2017. godine na temu „Crkva zagrebačka u zajedništvu svoga poziva i poslanja“. Također, završno zasjedanje Sinode neće se održati kako je bilo predviđeno u petak i subotu 8. i 9. prosinca, nego u petak i subotu 24. i 25. studenoga 2017. godine. Završetak Sinode predviđa se na svetkovinu Krista Kralja svega stvorenja.

Sve o Drugoj sinodi Zagrebačke nadbiskupije možete pročitati OVDJE.

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije